Adesanya prozradil, jakou dal Pereirovi radu do zápasu s Blachowiczem

Adesanya prozradil, jakou dal Pereirovi radu do zápasu s Blachowiczem Israel Adesanya vs. Alex Pereira | zdroj: Profimedia

Šampion střední váhy UFC Israel Adesanya nabádá svého brazilského rivala, aby proti Blachowiczovi neudělal stejnou chybu jako on.

Už tento víkend se v Salt Lake City odehraje velký turnaj UFC 291, jemuž vévodí zápas Poirier vs. Gaethje, který má všechny předpoklady k tomu stát se minimálně nejšílenější bitvou letošního roku. Neméně zajímavý ale bude také hlavní předzápas, v němž se utkají Jan Blachowicz a Alex Pereira. Vítěz by se měl následně s Jiřím Procházkou pobít o titul polotěžké divize.

Jediným, kdo v oktagonu čelil Blachowiczovi i Pereirovi, je úřadující šampion střední váhy. Jana vyzval v roce 2021 k souboji o jeho pás, avšak polský válečník chytře využil své váhové převahy a stal se prvním, kdo "Stylebendera" porazil. O rok a půl později se to povedlo také Alexovi, který už měl nad Adesanyou dvě vítězství z kickboxerského ringu. Letos v dubnu mu ale Izzy porážky oplatil i s úroky, když jej tvrdě knockoutoval.

Je sice dost pravděpodobné, že na sebe v oktagonu ještě narazí, prozatím se ale rivalita zdá být u ledu. Oba bojovníci se dokonce nedávno náhodou potkali při bezpečnostní kontrole na letišti, kde spolu prohodili pár slov. Co si řekli, to prozradil sám Adesanya.

"Řekl jsem mu – Příště jdeš s Janem, co? Bude bojovat s chlapem, který se postaral o mou první porážku, když jsem šel nahoru do 93 kil. Má stejný nápad," zavzpomínal Israel v podcastu IMPAULSIVE. Skrz jazykově limitovanou konverzaci pak prý pochopil, že Pereira od Blachowicze očekává to stejné jako onehdá on sám. "Myslel jsem si, že na mě bude Jan trochu víc útočit, ale byl trpělivý. Takže jsem mu řekl, aby byl taky trpělivý. Ještě jsem to víc rozvedl, ale nechtěl jsem prozradit moc."

Už předtím se Izzy nechal slyšet, že v zápase favorizuje Blachowicze. "Myslím, že Jan ho vezme na zem a tam ho prostě zbije. Bude s ním chvíli stát, ale nakonec ho dostane na pletivo nebo se ho pokusí dostat dolů stejně jako mě."

Rozhodně ale Pereiru neodepisuje. "Může Jana tvrdě knockoutovat, protože já jsem mu taky ublížil. Dost jsem s ním otřásl, a proto se ve čtvrtém kole rozhodl, že mě vezme na zem a šel pro takedown."

Čistě teoreticky by pro Adesanyu bylo výhodnější, pokud by vyhrál Pereira a následně by dokázal porazit i Procházku. V takovém případě by "Stylebender" mohl volat po uzavření zápasové trilogie v UFC a zároveň s tím by dostal další šanci ukořistit druhý pás do sbírky (pokud tedy i nadále udrží titul ve střední váze). Bookmakeři sázkových kanceláří ale dávají malinko vyšší šance na vítězství Blachowiczovi. Potvrdí roli favorita, anebo Pereira trefí jeden ze svých obávaných háků a pošle Poláka k zemi? To se dozvíme již v neděli ráno, hlavní karta UFC 291 startuje ve 4:00 našeho času, hlavní předzápas tak přijde na řadu okolo 5:30.

Zdroje:  IMPAULSIVE

Nejnovější články