Mega odveta domluvena! Poirier a Gaethje si dají repete památné bitvy, v sázce bude BMF pás

Mega odveta domluvena! Poirier a Gaethje si dají repete památné bitvy, v sázce bude BMF pás Dustin Poirier vs. Justin Gaethje | zdroj: Profimedia

UFC si pro nás na konec července připravilo skvělý turnaj. Hlavní zápas má předpoklady stát se nejlepší bitvou roku a zbytek startovky vypadá rovněž skvěle.

MMA organizace nás každý týden zásobují novými a novými zápasy a je prakticky nemožné si všechny dobré výkony pamatovat. Přesto se občas v kleci odehrají takové bitvy, které z hlavy dostat nejde. Jednou z nich byla v roce 2018 válka mezi Dustinem Poirierem a Justinem Gaethjem.

Ani jeden na nic nečekali a od prvních sekund šli tomu druhému po krku. Knockout visel ve vzduchu po celou dobu. Gaethjemu vítězství ve třetím kole uteklo doslova o vlásek, totálně rozkopaný Poirier ho ale hned na začátku čtvrté pětiminutovky trefil tvrdou zadní a výhru na TKO už si vzít nenechal.

Oba dva následně vystoupali až k prozatimnímu titulu lehké váhy, na ten opravdový ale dosáhnout nedokázali, když oba padli s Khabibem i Oliveirou. A jelikož si na další šanci budou muset počkat, přišel konečně čas na odvetu, o které fanoušci léta snili. Tu UFC navíc okořenilo tím, že dalo v sázku pás BMF (baddest motherfucker/ volně přeloženo jako největší grázl). Imaginární titul, který před lety vymyslel Nate Diaz a nakonec ho nad ním vyhrál Jorge Masvidal. Zprvu bláznivá myšlenka se překvapivě uchytila a spousta bojovníků v čele s Conorem McGregorem vyjádřila o unikátní pás zájem.

Málokdo by si jej ale zasloužil tak jako Gaethje a Poirier. Oba dva se na špici drží neuvěřitelně dlouho a zásobují nás jedním skvělým zápasem za druhým. Odveta se odehraje 29. července na turnaji UFC 291 v Salt Lake City. Tohle město se posledně kvůli velké nadmořské výšce ukázalo pro bojovníky pěkně zrádné, problémy s fyzičkou tam měl šampion Leon Edwards i Paulo Costa a Luke Rockhold. 

Skvělých zápasů bude víc

Bitvou Gaethje vs. Poirier výčet zajímavých zápasů nekončí. Na stejném turnaji se ukáže například Jan Blachowicz, který v polotěžké váze (93 kg) přivítá obávaného Alexe Pereiru. Vítěz by možná v případě atraktivního výkon mohl napříště zabojovat o titul, který aktuálně drží Jamahal Hill. Ten sice doufal v souboj s Procházkou, český bijec dal ale najevo, že návrat po zranění nehodlá uspěchat a Američan tak hledá nového vyzyvatele.

Paulo Costa bude bránit nejlepší pětku střední váhy před nájezdníkem z Dagestánu Ikramem Aliskerovem. Ten to zatím má 14-1 a jedinou porážku mu před lety nadělil Khamzat Chimaev. UFC tedy patrně větří novou hvězdu a nového vyzyvatele pro šampiona Adesanyu, jak jinak si vysvětlit, že Aliskerov, který zatím v UFC absolvoval jediný zápas (vyhrál na KO), dostane šanci povyskočit rovnou na špici.

Nebude to ale jen o nových tvářích. Po delší pauze se vrátí svéráz Tony Ferguson. El Cucuy má aktuálně 5 proher v řadě a možná poslední šanci na obrat kariéry bude mít proti neméně unikátnímu Bobbymu Greenovi.

Karatista Stephen "Wonderboy" Thompson poměří síly s létajícím Brazilcem Michelem Pereirou.

Šanci stanovit nový rekord UFC v počtu KO bude mít Derrick Lewis. Brazilský veterán Marcos Rogerio de Lima by mu k tomu mohl být dobrým tanečním parťákem.

Zajímavý bude také souboj ve welterové váze mezi zemařem Michaelem Chiesou a ukecaným postojářem Kevinem Hollandem.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články