Poirier prozradil, koho favorizuje v zápase McGregor vs. Chandler

Poirier prozradil, koho favorizuje v zápase McGregor vs. Chandler zdroj: Profimedia

S oběma stanul tváří v tvář uprostřed oktagonu a může tedy jako nikdo jiný porovnat jejich bojové schopnosti. Zvítězí irská superstar nebo americký tvrďák? Dustin Poirier má celkem jasno.

Jedním z nejočekávanějších zápasů letošního roku bude bezesporu duel Conor McGregor vs. Michael Chandler. O to víc, že se spolu nejprve poměří jako trenéři v rámci reality show The Ultimate Fighter. Ta bude vysílána od 30. května do 15. srpna. Kdy posléze dojde na samotný souboj v oktagonu, zatím není jasné, pravděpodobně ale nejdříve na podzim. Už teď se však mezi fanoušky spekuluje, kdo zvítězí.

Jen málokdo ale může dát tak odbornou predikci jako Dustin Poirier. Právě on totiž v poslední době s oběma poměřil síly uvnitř oktagonu a dokázal je ukončit před limitem.

„Oba můžou vyhrát. Pokud se Conor vrátí se stejným načasováním a rychlostí, jako měl před tím zraněním, tak Chandlera zastaví. Chandler je totiž dobře zasažitelný. A když jste před Conorem, tak máte pocit, že na vás nedosáhne, ale on vás trefí. Je delší, než vypadá. A umí svou rychlost, načasování a rozsah využít k tomu, aby zkrátil vzdálenost. Chandler naopak potřebuje výbušnost, aby se dostal blízko a pak zpět. A jestli bude mít Conor zase dobrý timing, tak podle mě Chandlera trefí,“ zapřemýšlel Poirier nahlas během rozhovoru pro Weighin in.

„Bude to fight na pět kol, Conor totiž nezápasí v hlavním předzápase nebo na tři kola. Takže kdyby se Chandler dostal k jeho nohám a v prvních kolech s ním hodně wrestloval, aby mu zatavil ruce, tak by to možná dopadlo jinak. Ale pokud bude Conor aspoň trochu tím, kým byl před zraněním, před pauzou, tak Michaela zastaví. On prostě hodně inkasuje. Ale musím uznat, že toho vydrží víc, než jsem si myslel. Opravdu jsem si myslel, že ho vypnu, až ho trefím a zasáhl jsem ho několikrát čistě a on pokračoval, takže uvidíme,“ dal Dustin kredit "Železnému Mikeovi", kterého nakonec ve třetím kole donutil odklepat škrcení rear-naked choke.

Co se týče samotného Poiriera, ani on sám nemá zatím nejmenší tušení, kdy ho opět uvidíme v akci. Je totiž v pozici, kdy si může soupeře vybírat a zatím mu nebyl nabídnut nikdo, kdo by ho zajímal. „Nevím, jaký bude můj další zápas. Čekám na telefon, až uslyším jméno, které mě nadchne a motivuje. Ne, že bych nebyl motivovaný, ale musí mě nadchnout, abych každý den ráno vstal a šel makat, připravovat se na ten zápas,“ vysvětlil svůj přístup, odmítl ale ukázat na někoho konkrétního. „Až to jméno uslyším, tak hned budu vědět, že je to ono.“

Je pravda, že je ve složité situaci. Ze sportovního hlediska by sice dával smysl rozjetý Beneil Dariush (8 vítězství v řadě), ale právě toho Dustin odmítl s tím, že pro něj není zajímavý. Bude si tedy zřejmě muset počkat na to, jak dopadne třeba bitva Fizieva s Gaethjem. "Ataman" by totiž v případě vítězství značně poskočil v žebříčku a navíc má hodně atraktivní bojový styl. Smysl by ale dávala i odveta s Justinem, kterého Poirier porazil v jedné z největších bitev roku 2018.

Zdroje:  YouTube Weighing In

Nejnovější články