Poirier otočil, o souboj se 4 roky neporaženým aspirantem na titul nemá zájem

Poirier otočil, o souboj se 4 roky neporaženým aspirantem na titul nemá zájem Za Dustinem Poirierem se do šatny přišel podívat i Mike Tyson | zdroj: Profimedia

Stačilo pár dní a ze "skvělého střetnutí" Dustina Poiriera a Beneila Dariushe se stal nezajímavý zápas, alespoň dle vyjádření prvního jmenovaného fightera.

Dustin Poirier divokou bitvou s nebezpečným Chandlerem ukázal, že loňská bolestivá prohra v titulovém zápase s Oliveirou v něm bojový oheň rozhodně neuhasila. Na špici divize lehké váhy s ním tak bude třeba nadále počítat, z čehož samozřejmě vyvstává otázka, proti komu by měl příště nastoupit.

V aktualizovaném žebříčku UFC nyní Dustin okupuje druhé místo a jeho „sousedy“ jsou první Oliveira, s nímž prohrál na konci minulého roku, a třetí Gaethje, kterého naopak už v minulosti porazil. Vzhledem k tomu, že k další titulové šanci má Poirier kvůli dvěma předchozím nezdarům daleko, tak se nabízí střetnutí se čtvrtým mužem lehké váhy, Beneilem Dariushem, který si na nedávném turnaji UFC 280 připsal důležité vítězství nad Polákem Gamrotem, již osmé v řadě.

„Tenhle zápas dává smysl. Beneil si zasloužil svoje postavení, když porazil pár hodně tvrdých chlápků ve velkém stylu. Uvidíme, nejsem proti. Ale konečné slovo bude mít UFC a to, kdy se rozhodnu vrátit. Na tom bude záležet,“ vyjádřil se Poirier k potenciálnímu měření sil na poturnajové tiskové konferenci. „Je to skvělé střetnutí. Myslím, že si takový zápas zaslouží,“ dodal následně.

Dariush dlouhodobě prohlašuje, že bude bojovat s kýmkoliv, takže by jejich zápasu nemělo nic stát v cestě. Navíc Beneil měl o souboj s Dustinem zájem již v létě. Poirier ale tehdy dal přednost Chandlerovi, v kterém pravděpodobně viděl lákavějšího soupeře. A nejspíše kvůli zdánlivě menší atraktivitě fightu s Američanem íránského původu se mu jeho slova z tiskové konference rozležely v hlavě. Minimálně to vyplývá z jeho odpovědi na otázku, jestli je pro něj tento zápas zajímavý:

„Upřímně, ani ne. Bez urážky k Beneilovi, je to skvělý fighter a dělá to dobře. Je to dříč, je zdvořilý k ostatním bojovníkům a v kleci udělá, co je třeba. Respektuju ho a budu se dívat na jeho zápasy. Ale když jsme se teď bavili o všech těch jménech, s kterými jsem v poslední době bojoval, tak když nad tím teď přemýšlím, zrovna jeho jméno není úplně super zajímavé,“ prohlásil v show MMA Hour a následně dodal, že si chce teď dát delší pauzu, aby mohl být více se svojí dcerou. Vrátit do oktagonu by se chtěl až příští rok v létě.

Dariush však nejspíše moc smutnit nebude, jednak je na podobný přístup ke své osobě už zvyklý, a zároveň by se sám chtěl do klece vrátit daleko dříve, nejlépe na UFC 284 v australském Perthu. Těžko ale říct, jestli se UFC podaří najít pro něj adekvátního soupeře.

Zdroje:  Bloody Elbow , The MMA Hour

Nejnovější články