Bojoval jsem s ním jako idiot. Tvrďák Justin Gaethje prozradil, s kým by si dal rád odvetu

Bojoval jsem s ním jako idiot. Tvrďák Justin Gaethje prozradil, s kým by si dal rád odvetu "The Highlight" v akci | zdroj: Profimedia

Za celou svou kariéru Justin Gaethje nepředvedl snad jediný nudný zápas. Fanoušci ho díky jeho agresivnímu bojovému stylu milují, on ale prozradil, že s jedním z posledních výkonů není spokojen a touží po odvetě.

Justin Gaethje v oktagonu opět nezklamal a jeho zápas s Rafaelem Fizievem na turnaji UFC 286 v Londýně zvedal diváky ze sedadel. Zatímco ale jeho soupeř následně zamířil s rozbitým obličejem na kontrolu do nemocnice, na americkém bojovníkovi byste nepoznali, že chvíli předtím svedl v oktagonu extrémně tvrdý souboj. On sám ale prozradil, že si z tříkolové bitvy nějaké bolístky přece jen odnesl.

"Udělal na mě dojem," řekl na adresu soupeře. "Ale já zápasil skvěle. Jeho kopy na tělo nebyly efektivní, spoustu jsem jich zblokoval lokty. Teď je mám dost oteklé a dalších pět nebo šest dnů budou dost bolet. On chtěl ochutnat mou krev, ale bohužel pro něj jen prolil tu svou."

Na Fizieva byl prý Justin skvěle připravený a věděl, že ve třetím kole jeho soupeři dojde dech, což se nakonec také stalo. Umí si ale představit, že se "Ataman" v budoucnu stane šampionem. "Má na to schopnosti i mentální nastavení. Je to šílený sport, nejnásilnější na světě. Jsou nebezpečnější sporty, ale ne násilnější. A já si myslím, že on je ze stejného těsta jako já," vysmekl azerbajdžánskému fighterovi poklonu.

Zápasem s ním riskoval své postavení na třetí příčce v žebříčku lehké váhy. Teď by tedy rád za odměnu někoho výše postaveného. S napětím tedy bude očekávat zápas ex-šampiona Oliveiry s rozjetým Beneilem Dariushem, poražený by totiž mohl být jeho příštím soupeřem. 

"Raději bych s Dariushem nebojoval, toho týpka mám rád. Ale myslím, že Oliveiru porazí. Když jsem s ním bojoval já, tak jsem zápasil jak totální idiot, takže bych rád odvetu. Ale Dustin Poirier je taky možnost," naznačil Gaethje své budoucí plány. Rematch s posledním jmenovaným by určitě udělal radost většině fanoušků, protože jejich první dostaveníčko z roku 2018 patří do zlatého fondu UFC.

Ultimátním cílem většiny bojovníků je ale titul a Justin není výjimkou. Pás má aktuálně v držení Islam Makhachev, který bývá považován za následníka neporaženého Khabiba. Na toho Gaethje před lety nestačil, ale věří, že tentokrát by na dagestánský styl vyzrál. "Islam je Khabibovi podobný, ale není stejný. To vím jistě. Už byl ukončen, má prohru. Ale byl by to zatraceně těžký zápas." Zda se někdy potkají v kleci, nám napoví jejich následující zápasy.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články