Dostat od něj ránu je jako lízat extra silnou baterii, celé mé tělo bláznilo, varuje Gaethje před Oliveirou

Dostat od něj ránu je jako lízat extra silnou baterii, celé mé tělo bláznilo, varuje Gaethje před Oliveirou Charles Oliveira vs. Justin Gaethje | zdroj: Profimedia

Justin Gaethje prošel v oktagonu mnoha bitvami, něco takového prý ale v zápase ještě nezažil. I proto si je jistý, že Khabibův nástupce nebude houževnatému Brazilcovi dominovat.

Justin Gaethje je zatím posledním, kdo zkřížil v oktagonu cestu s fenomenálním Charlesem Oliveirou. Ačkoliv si před zápasem Brazilce dobíral, že nemá srdce bojovníka, dnes pro něj má jen slova uznání. Aby také ne, nepodíval se s ním totiž ani do druhého kola.

"Charles byl skvělý, často mě trefoval, brzo mě nahulil. Po deseti vteřinách už jsem byl opravdu otřesený a asi ještě čtyřikrát jsem pak cítil něco, co jsem v kleci nikdy nezažil," zavzpomínal s odstupem času Gaethje. "Obvykle dostanete ránu - říkejme tomu bzučení, záblesk. Tohle bylo spíš, jako bych dal jazyk na extra silnou baterii a celé mé tělo prostě bláznilo. Byly to perfektní údery, skvěle načasované, jedno nebo druhé. To byly faktory, kterým jsem té noci čelil."

Oliveira má na říjen domluven zápas s rozjetým Islamem Makhachevem a Justin předvídá, že to Khabibův následník nebude mít tak lehké, jak si možná myslí. Vítěze ale tipovat odmítá.

"Jsem si stoprocentně jistý, že Islam nebude Charlesovi dominovat, a to je asi tak všechno. Myslím, že Oliveira půjde dopředu. Islam se bude snažit a nakonec možná bude úspěšný, a pokud ano, vyhraje. Ale nemyslím si, že by ho unavil. I kdyby ho první dvě kola dostal na zem, tak nevidím, že by Charles odklepal, a ani podle mě nebude tak vyčerpaný, aby nepokračoval v zápase, který musí bojovat."

Gaethje zatím žádný domluvený zápas nemá, užívá si zasloužené dovolené a nechal si po letech opravit zpřelámaný nos. Proti komu by se mohl vrátit, neví. Jeho jméno se sice už léta skloňuje v souvislosti s McGregorem, ale sám Justin už tomuhle souboji nedává moc šancí.

"Byl jsem připraven, ale vybral si bojovat se Cerronem, kterého jsem knockoutoval. Teď jsme v podobné situaci, já jsem jasná odpověď, pokud tu nějaká odpověď je, jestli bude bojovat... Nemyslím si, že potřebuje zápasit. Pokud není tvá hlava správně nastavená, nemůžeš do toho jít. Je tu nebezpečí. On může vydělat peníze, kdekoliv chce, tak proč lézt do oktagonu a riskovat? A proč to dělat zrovna se mnou?"

"Neřekne mé jméno, ale zná mě už velmi dlouho. A já mu nevyčítám, že se mnou nechce bojovat. Jakkoliv bláznivě to zní, existuje jenom jeden způsob, jak se mnou prohrát. Buďto mě knockoutuje a vrátí se zpátky do sedla, anebo bude brutálně ukončen a už se potom nikdy nevrátí. Tak proč to riskovat?"

Pokud by si ale hvězdý Ir dal přece jen říct, byl by Gaethje ochotný kvůli němu nastoupit i ve welterové divizi. "Dělání váhy je na nic. On má hodně peněz, tak proč by to sakra dělal. To je má upřímná odpověď. Ale klidně za ním dojdu do 77, sice jsem říkal, že tam nikdy bojovat nebudu, ale kašlu na to." Pokud to neklapne, v lehké váze se určitě najde dostatek vhodných soupeřů, hlásí se například Rafael Fiziev.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články