Alistair Overeem nastoupí proti rozjetému Augustu Sakaiovi a pokud chce ještě někdy bojovat o titul, musí jej porazit

Alistair Overeem nastoupí proti rozjetému Augustu Sakaiovi a pokud chce ještě někdy bojovat o titul, musí jej porazit zdroj: Profimedia

Augusto Sakai má nejvíce výher v řadě z celé těžké divize. Dokáže jej veterán Alistair Overeem zastavit?

V neděli ráno nás na turnaji UFC Vegas 9 čeká další zajímavý zápas v těžké váze, tentokrát mezi Alistairem Overeemem a Augustem Sakaiem.

Alistaira Overeema (45-18) asi není potřeba představovat. Do svého prvního profesionálního MMA zápasu nastoupil před 21 lety a za tu dobu se stal opravdovou legendou. Zápas proti Augustu Sakaiovi bude už jeho 66. v pořadí, což je opravdu úctyhodný počet a řadí jej mezi nejzkušenější zápasníky v UFC.

Za svou kariéru získal Overeem šampionské tituly v organizacích Strikeforce, DREAM a dokonce se v roce 2010 stal i K-1 šampionem. Stále mu ale uniká ten nejprestižnější titul – šampion UFC. Ale ani tomu nebyl daleko. V roce 2016 bojoval o titul těžké váhy v UFC se Stipe Miocicem, kterého dokázal trefit svým zadním direktem a pořádně otřeseného jej srazil na zem. Miocic se ale dokázal zregenerovat a nakonec to byl Overeem, který následně podlehl Miocicovým tvrdým ranám na zemi.

Od té doby se stále drží mezi top 10 zápasníky (v současnosti na 6. příčce). V prosinci minulého roku prohrál smolně (a trochu i kontroverzně) s Jairzinhem Rozenstruikem, kdy celý zápas vedl a v poslední vteřině jej Rozenstruik sejmul pravým hákem a rozhodčí i přesto, že Overeem nebyl úplně mimo, zápas ukončil. Chuť si ale spravil na Waltovi Harrisovi, kterého v květnu po skvělém comebacku dokázal porazit. Sice měl ze začátku namále a Harris jej v prvním kole málem ukončil, ale Overeem vydržel a nakonec ve druhém kole unaveného Harrise trefil tvrdým highkickem a dokončil jej údery na zemi.

Toto vítězství v něm probudilo jiskru a 40 letý Overeem oznámil další, tentokrát už poslední tažení šanci o titul. Aby tuto šanci dostal, musí nejdříve projít přes nebezpečného Augusta Sakaie.

 

Ten je v současné době na 9. příčce v žebříčku a ve svých 29 letech má slušně rozjetou kariéru. Zároveň také drží zajímavý rekord – v současné době je jediný bojovník v těžké váze v UFC, který má 6 vyhraných zápasů za sebou. Zajímavé také je, že když zrovna netrénuje, pracuje v obchodě s akvárii.

Tento Brazilec s japonskými kořeny přišel do UFC z Bellatoru, přes DWCS a na svém kontě má ze 17 zápasů jen jednu prohru a jednu remízu. Naposledy těsně porazil bulharského terminátora Blagoye Ivanova a teď by rád vzal zatím největší skalp své kariéry právě Overeemovi.

Sakai je rozený knockoutér. Není sice tak explozivní jako Overeem nebo Ngannou, své soupeře spíše pronásleduje a pomalu z nich mlátí energii a vůli bojovat, až je nakonec ukončí, ale tato taktika mu určitě svědčí, protože na KO dokázal vyhrát 11 ze svých 17 zápasů.

Ivanov - Sakai Ivanov - Sakai | zdroj: Profimedia

Tento zápas se bude určitě odehrávat v postoji. Na Overeemově straně jsou nepřeberné zkušenosti, explozivní kopy a pravděpodobně nejtvrdší kolena v historii těžké divize MMA. Sakaiovi bude zase hrát do karet mládí a urputnost, se kterou dokáže vytvářet tlak na své soupeře. Bude to tedy klasický zápas mezi dravým mládím a zkušenostmi, který v tomto případě může dopadnout jakkoliv.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články