Duel těžkotonážníků zvládl lépe Brazilec s japonskými kořeny Augusto Sakai

Duel těžkotonážníků zvládl lépe Brazilec s japonskými kořeny Augusto Sakai Ivanov - Sakai | zdroj: Profimedia

Augusto Sakai si dokázal poradit s mistrem světa v combat sambu Blagoyem Ivanovem a může se radovat z vítězství. 

Těžká váha. Blagoy Ivanov sice nepatří k absolutní špičce nejtěžší divize UFC, ale své kvality rozhodně má. Bývalý mistr světa v sambu vyniká především svojí univerzálností, která z něj dělá velice houževnatého protivníka. Za jeho kariéru ho do dnešního večera před časovým limitem porazil pouze Alexander Volkov.

Augusto Sakai se do UFC probojoval skrz Bellator. Jeho silnou stránkou je především postoj a agresivní styl. Do tohoto fightu nastupoval se šňůrou šesti vítězství. Kapituloval pouze jednou, na body podlehl v těsné bitvě Cheicku Kongovi.

První kolo bylo velice opatrné. Po dlouhém oťukávání jako první zaútočil Ivanov, který sázel především na svůj obrácený gard. Sakai se nechtěl nechat zahanbit a v druhé polovině úvodní části převzal iniciativu a několikrát svého soupeře zatlačil k pletivu. I tak se jednalo o velice pomalý rozjezd a rozhodně nešlo o atraktivní podívanou. 

Do druhého kola se nastoupilo v úplně jiném rytmu. O rychlé kombinace nebyla najednou nouze a oba dva borci se střídali ve velice přesných útocích. Lepším byl Sakai, který dokázal skvěle načasovat svoje kontry a několikrát Ivanova nepříjemně trefil na hlavu. Párkrátt mu také nepříjemně zasáhl pravou nohu, což se postupně projevilo na Bulharově pohybu. Ivanov sice předvedl ke konci úspěšný takedown, ale na zemi neměl moc času cokoliv dokázat a odkulhal do svého rohu.

Ivanov tušil, že zaostává a do třetí rundy vlétl aktivně a předvedl i několik hezkých úhybů. I tak se postupně začal opakovat scénář z předchozích kol. Sakai působil svěžejším dojmem a byl daleko komplexnější. Ivanov zase skončil na pletivu, kde se pokusil o další strh, ale Sakai se zachytil klece (což je ilegální krok, za který se obvykle strhává bod, ale rozhodčí k tomuto zásahu nepřikročil) a ubránil se. Ivanov ještě v poslední minutě zaútočil, ale jednalo se spíše o labutí píseň a o výsledku už bylo rozhodnuto.

Vítěz: Augusto Sakai - na body (27-30, 29-28, 29-28)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články