Quarantillo odolal šílenému tlaku a urval vítězství na body

Quarantillo odolal šílenému tlaku a urval vítězství na body Quarantillo - Carlyle | zdroj: Profimedia

Spike Carlyle ukázal, co znamená agresivní fighter. Billy Quarantillo ale odolal a nakonec odešel s výhrou.

Catch weight 150 liber (domluvená váha). Billy Quarantillo je pro UFC poměrně nový prospekt, ale už v Dana White's Contender Series díky skvělému TKO ve třetím kole předvedl, že si místo v nejslavnější organizaci na světě zaslouží. Naposledy navíc prokázal, že umí být velice obstojným univerzálem, když v prosinci triangle chokem donutil kapitulovat Jacoba Kilburna.

Spyke Carlyle patří v soutěži také mezi absolutní nováčky, ale v nižších amerických divizích přesvědčil o svých kvalitách. Jedná se o neskutečně agresivního bojovníka, který své soupeře drtí od první vteřiny a až na dvě výjimky dokázal všechny protivníky ukončit už v prvním kole.

A Carlyle chtěl dostát své pověsti také v tomto zápase. Se svým oponentem si ani neodklepl a vlétl do duelu tvrdým push kickem, kterým dostal Quarantilla okamžitě na zem. Tam přešel do frenetického ground and pound, ale nepovedlo se mu bout ukončit. Quarantillo ukázal, že má tvrdou hlavu a sám se po počáteční vánici dostal do ofenzivy. V posledních vteřinách první časti navíc málem využil obrovské chyby svého souputníka. Carlyle nepochopitelně odcházel do rohu několik vteřin před sirénou a inkasoval zezadu hodně tvrdý úder. Naštěstí pro něj nebyla rána natolik intenzivní, aby ho vypnula.

Na začátku druhého kola Carlyle ukázal, že mu kardio ještě drží a byl znovu agresivní. Qurantillo však ukázal, že i on sám disponuje neskutečnou odolností a po rychlém scramblu přetáhl souboj zpátky na podlahu. Tam došlo k neskutečné přetahované. Oba dva fighteři se několika neortodoxními technikami přetahovali o dominantní pozici a k vidění byl graplerský festival, který rozhodně nenudil. I tak se nikdo nedostal k natolik dobrému útoku, aby duel ukončil.

Na to doplatil především Carlyle, který není na třetí kola zvyklý. V prostřední části mu fyzička ještě fungovala, ale v té závěrečné už začala velice rychle odcházet. Qurantillo samozřejmě tuto změnu zaznamenal a několikrát se pokusil o tvrdý útok i o pár armbarů. Ani jedno se mu však nepovedlo dovést do zdárného konce. I tak byl daleko aktivnějším a signifakntími údery doslova urval vítězství na body. Parádní zápas, který by si zasloužil další dvě kola.

Vítěz: Billy Quarantillo - na body (29-28, 29-28, 29-28)

 

 

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články