Brazilská graplerka Dern využila šance a donutila Cifers odklepat v půlce prvního kola

Brazilská graplerka Dern využila šance a donutila Cifers odklepat v půlce prvního kola Dern - Cifers | zdroj: Profimedia

Hned úvodní zápas hlavní karty víkendové turnaje UFC nabídl velice rychlou akci ve které dominoval Brazilka Mackanzie Dern.

Slámová váha. Mackenzie Dern patří do veliké řady skvělých BJJ bojovnic, kterými UFC tento jihoamerický stát zásobuje. S MMA začala paradoxně po třech graplerských prohrách, ale na zemi je stále jako doma. Porážku v ultimátech eviduje jedinou. Naposledy na body podlehla Amandě Ribas.

Americká bojovnice Hannah Cifers je naopak čistou postojářkou a půlku vítězství slavila díky silným KO. V UFC však patří k spíše taktičtějším bojovnicím a je za to poměrně kritizována. Její obranou hru navíc naposledy poměrně rychle utnula Angela Hill, která ji v půlce druhého kola zasypala lokty a ukončila.

A papírové předpoklady ukázaly svoje. Cifers sice začala rychlým pohybem a poměrně agresivně zaútočila, ale Dern přecházela do skvělých kontrů a následně krásnou uchi matou dostala souboj na zem. Tam sice na chvíli ztratila dobře vybojovanou pozici, ale nakonec ukázala, že je v graplingu stále excelentní. Cifers si nepohlídala jednu nohu, Dern se velice svižně obtočila a začala páčit, čímž dostala svojí oponentku do bezvýchodné pozice a donutila ji hodně rychle odklepat.

Vítěz: Mackenzie Dern - submise (kneebar) - 1. kolo (2:38)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články