Zhang Weili chce opravdovou výzvu a ráda by změřila síly s další šampionkou, nelítostnou Valentinou Shevchenko

Zhang Weili chce opravdovou výzvu a ráda by změřila síly s další šampionkou, nelítostnou Valentinou Shevchenko zdroj: Profimedia

Současná šampionka Zhang Weili nedávno poprvé obhájila svůj titul v nervy drásajícím zápase proti Joanně Jedrzejczyk a už se poohlíží po další výzvě.

Začátkem března porazila Zhang Weili bývalou polskou šampionku Joannu Jedrzejczyk. Výhra to byla těsná, ale zasloužená a Zhang spolu s Joannou ukázaly pravděpodobně nejatraktivnější zápas v ženském MMA a jeden z nejlepších zápasů vůbec. Jejich souboj je horkým kandidátem na zápas roku a obě bojovnice v něm nechaly úplně všechno.

Ze Zhang se rázem stala celebrita a především v Číně ji fanoušci poznávají na každém rohu.
„Když jsem se minulý měsíc vrátila do Číny, fanoušci mě poznali na letišti i přestože jsem byla zabalená do ochranného oděvu,“ řekla čínská šampionka v rozhovoru pro The Straits Times.

„Teď, dokonce když si jdu jenom zaběhat, tak mě lidi poznávají. Líbí se mi to a jsem ráda, že mě zná více lidí a že znají MMA.“

Výhra nad Joannou dodala Zhang nejen nové fanoušky, ale i pořádné sebevědomí a první čínská šampionka by se ráda zapsala nesmazatelně do historie MMA. Zhang řekla, že chce svůj pás ve slámové váze držet „navždy“ a ráda by ukořistila i titul o váhu výš:

„Jestli by to bylo možné, chci taky výzvu ve vyšší váhové kategorii a bojovat s tou šampionkou.“

Jenomže „tou šampionkou“ není nikdo jiný než Valentina Shevchenko, která ve svojí váze v podstatě nemá konkurenci a drtí jednu soupeřku za druhou. V muší váze má 5 vítězství za sebou a její jediné prohry (a to ještě v bantamové váze) má na svědomí Amanda Nunes, se kterou ale Shevchenko svedla dvě velice vyrovnané bitvy a Liz Carmouche, se kterou prohrála před 10 lety, kdy Shevchenko ještě nebyla tak zkušenou MMA zápasnicí jakou je teď.

Valentina Shevchenko zdroj: Profimedia

Valentina, která Joannu Jedrzejczyk sama čtyřikrát porazila (jednou v MMA a třikrát v thaiboxu), si navíc nemyslí, že by jí Zhang mohla nějak ohrozit. Po zápase mezi Zhang a Joannou řekla, že jí výkon Zhang nijak zvlášť neohromil a že i když je Zhang „dobrou bojovnicí… není to dostatečné na tu nejvyšší, elitní úroveň zápasnic.“

Pokud by k zápasu opravdu došlo, máme se na co těšit. Valentina Shevchenko se svými soupeřkami nemá slitování a její tvrdé kopy a údery knockoutovaly nejednu vyzyvatelku. Ale urputnost Zhang Weili se také nevidí každý den a určitě by mohla kyrgyzskou šampionku ohrozit.

Zdroje:  bloodyelbow.com , straitstimes.com

Nejnovější články