Tímto tvrdým KO se Zhang Weili stala první čínskou šampionkou v UFC

Tímto tvrdým KO se Zhang Weili stala první čínskou šampionkou v UFC zdroj: Profimedia

Podívejte se s námi zpátky do minulosti na to, jak čínské bojovnici trvalo pouhých 42 sekund na to, aby ukořistila šampionský titul.

 

Zhang Weili bude tento víkend na UFC 248 poprvé obhajovat svůj titul, a to proti bývalé královně slámové váhy, Joanně Jedrzejczyk, která je podle svých vlastních slov pořádně namotivovaná.

Vlastnit šampionský titul ve slámové váze je v poslední době docela krátkodobá záležitost. Joanna svůj titul držela poměrně dlouho a vládla divizi pevnou rukou, dokud nepotkala Rose Namajunas, která ji pás sebrala výstavním KO a poté jí porazila i v odvetě. Jenže šampionský pás se u Rose moc dlouho neohřál a změnil svoji majitelku, když ji Jessica Andrade knockoutovala docela brutálním slamem na hlavu.

Ani Jessica si ale svůj titul dlouho neužila, protože při své první obhajobě v srpnu 2019 narazila právě na čínskou mašinu Zhang Weili. Ta ji knockoutovala za pouhých 42 vteřin a ukázala, že je třeba začít brát čínské MMA vážně.

U Zhang to nebyla náhoda. Je zvyklá vyhrávat a přejíždět své soupeřky. Ze 21 zápasů si odnesla 20 výher a pouze jedinou porážku, kterou dostala hned při svém prvním profi zápase. Je vidět, že se Zhang poučila a od té doby se veze na vlně neuvěřitelných 20 výher, z toho poslední 4 výhry má z UFC. Zhang dokáže v zápase skvěle uplatnit svoji sílu a rozdala celkem 10 KO a 7 submisí.

A se svou silou počítá i v následujícím zápase:

„Joanna si ode mě bude držet vzdálenost. Nepůjde se mnou na blízko, protože se bojí mojí síly a mého klinče. Opradu moc nevidím, čím by mě mohla ohrozit, takže to pro ni bude docela těžké. V MMA jsou 3 hlavní prvky – postoj, wrestling a jiu jitsu – a cokoliv si vybere, půjdu tam za ní a porazím ji.“

Na to, jak souboj mezi Zhang a Joannou dopadne, si ještě pár dní počkáme. Mezitím se podívejte, jak Zhang Weili získala svůj šampionský pás proti bývalé šampionce, Jessice Andrade – zabere to jen 42 vteřín:

Zdroje:  UFC , mmamania.com

Nejnovější články