Na Jedrzejczyk se snáší kritika, udělala si legraci z koronaviru a čínské šampionky Zhang

Na Jedrzejczyk se snáší kritika, udělala si legraci z koronaviru a čínské šampionky Zhang zdroj: Profimedia

Joanna Jedrzejczyk na sociální sítě nahrála upravený plakát s její nadcházející soupeřku Weili Zhang a zdá se, že trochu přestřelila.

Každý se rád něčemu zasměje a každý má určitou laťku, kam až se dá s humorem zajít, ale to, co předvedla tento týden Joanna Jedrzejczyk, už bylo trochu přepísknuté. Polská bojovnice si jako terč svého vtípku vybrala šampionku slámové váhy UFC, Číňanku Weili Zhang, se kterou se má střetnout 7. března v rámci turnaje UFC 248.

Jedrzejczyk totiž na svůj instagramový účet do takzvaných „stories“ nasdílela velice nevkusně upravený plakát, lákající právě na nadcházející bitvu, na kterém stoji za zády Zhang v plynové masce. Tím naznačila, že se chrání před chycením koronaviru, který teď straší celý svět, a jehož ohnisko se nachází právě v Číně.

Jedrzejczyk-Zhang zdroj: Profimedia

To okamžitě vyvolalo velkou vlnu pohoršených komentářů a situaci nezachránilo ani to, že Jedrzejczyk později svůj příspěvek smazala. Sama Zhang celou situaci vzala velice v klidu a na svůj Instagram napsala: „Dělaní si legrace z tragédie je skutečným znakem charakteru. Umírají zde lidé – něčí otec, něčí matka, něčí dítě. O mně si říkej, co chceš, pokud se budeš cítit silnější, ale nedělej si legraci z toho, co se tu děje. Přeji ti, ať ti do 7. března vydrží pevné zdraví. Uvidíme se brzy.“

Krátce po reakci Zhang nahrála na svůj profil Jedrzejczyk video. „Hej, šampionko Weili. Mrzí mě, že se tě to dotklo, ale já si nikdy nedělám legraci z nemocných lidí nebo z virů. Nechtěla jsem tě urazit. Jenom mě pobavilo jedno vtipné internetové meme. Takže je mi to líto, ale stejně, 7. března se uvidíme. Neber to tolik emocionálně, OK?“ Omluva je to zvláštní, ale Joanna už asi jiná nebude. Co si myslíte vy?

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články