Šampionce UFC Weili Zhang neudělili víza do USA

Šampionce UFC Weili Zhang neudělili víza do USA zdroj: Profimedia

Z neznámého důvodu neobdržel víza a celá situace je v řešení.

První čínská šampionka v UFC, Weili Zhang, která na konci prázdnin porazila dominantním způsobem Jessicu Andrade (náš článek), začala krátce po vítězství dělat business na svém jménu. Za televizní práva v Číně na její osobu si řekla údajně okolo 100 milionu dolarů a jejího renomé využívá také UFC, která si svojí značku v nejlidnatější zemi světa buduje raketovým tempem.

Zhang má ale dojem, že není dostatečně známá v západním světě a svůj titul chce obhajovat v USA. Zde se ale naskytl menší problém, protože podle toho, co napsala Instagramu, nebyla ji do Spojených států udělena víza. A ne poprvé. "Opět mi odmítli dát americké vízum. Žádám snad o špatný typ? Nebo proto, že nejsem vdaná? Nebo je úředník, co vydává víza, ve špatné náladě?"

Vše okamžitě začalo řešit právní oddělení UFC a do celé situace se vložila také kongresmanka za stát Havaj a demokratická kandidátka na prezidentku USA, Tulsi Gabbard. Ta projevila nápomocnost a vyvíjí tlak na patřičné úřady, aby čínská bojovnice co nejdříve získala patřičné dokumenty a s tím i povolení ke vstupu do země.

Celou situaci potvrdil ve svém prohlášení Weilin manažer, Brian Butler, který také dodal, že oba státy potřebují více vazeb a partnerství a MMA je způsobem, kterým toho dosáhnout. "Nedávno nám bylo odepřeno vízum, které Weili potřebuje, aby se dostala příští týden na mediální turné. Věříme, že nám byla vystavena stopka kvůli nějakému nedorozumění."

"Nejsme si sice jistí, o co by se mohlo jednat, ale pracujeme na tom. Dělá na tom také právní oddělení UFC a pracuje na tom prezidentská kandidátka Tulsi Gabbard, která na náš problém reagovala a snaží se pomoci."

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články