UFC v Sacramentu by mohlo odhalit další vyzyvatelku Amandy Nunes

UFC v Sacramentu by mohlo odhalit další vyzyvatelku Amandy Nunes zdroj: Profimedia

Pojďte se s námi podívat na preview hlavních zápasů víkendového UFC.

Germaine de Randamie vs. Aspen Ladd

Jedny z nejlepších zástupkyň bantamové váhy si to v hlavním zápasu večera rozdají o možnost titulového zápasu. Germaine de Randamie drží skóre pěti výher a pouhé jedné porážky, kterou ji uštědřila momentální šampionka Amanda Nunes. Z vítězství je důležité hlavně to předposlední, kdy před dva roky zpátky dokázala porazit Holly Holm na turnaji UFC 208. Naposledy vloni v listopadu na body udolala Raquel Pennington.

Aspen Ladd je ve svých čtyřiadvaceti letech považovaná za jeden z největších talentů. Za svojí profesionální dráhu vyhrála osm zápasů, z toho tři v UFC, a neregistruje ani jednu prohru. Zdobí jí především její univerzálnost a schopnost měnit taktiku během boje, což předvedla při svém debutu. Přechod z postoje na zem, kdy hned poté umlátila Tonyu Evinger byl excelentní. Poslední zápas  se Sijarou Eubanks, který Ladd vyhrála "pouze" na body,  je navíc v nominaci na "Zápas roku."

Germaine de Randamie - Holly Holm zdroj: Profimedia

Urijah Faber vs. Ricky Simon

Urijah Faber v prosinci roku 2016 odešel po výhře nad Bradem Pickettem do důchodu. Krátce po svých čtyřicátých narozeninách ale hlásí "The California Kid" návrat. Faber se nechal i během nezápasení testovat od USADA na doping a stále se držel ve formě pod tréninkem Teamu Alpha. Jeden čas sice zápasy odmítal, ale teď člen Síně slávy UFC pokusí o své pětatřicáté vítězství.

Bude to mít ale pěkně obtížné, protože Ricky Simon, který pochází z amerického severozápadu, drží šňůru osmi výher v řadě a momentálně patří k jedněmm z nejspolehlivějších zápasníků bantamové váhy. Bývalý řeckořímský zápasník navíc za celou kariéru eviduje pouze jednu jedinou prohru a i když má k Faberovi respekt, tak mu jeho comeback rozhodně nebude chtít ulehčit. Jimmie Rivera - Urijah Faber zdroj: Profimedia

Josh Emmett vs. Mirsad Bektic

Josh Emmett po více jak roční pauze letos v březnu  v pérové váze tvrdě sestřelil Michael Johnsona a nahradil ho v Top 10. Borec trénující pod Teamem Alpha držel v MMA 11 výher v řadě, než ho v dubnu 2017 těsně porazil Desmond Green.

Mirsad Bektic sice v UFC působí už přes pět let a nějaký čas už mu mnoho expertů věští titulový zápas. Bosňan narozený v kanadském Montrealu ale vinou častých zranění přišel i o top 10 a to má přitom ve statistikách  jedinou prohru. Před posledním nespecifikovaným zraněním dokázal v červnu loňského roku na body udolat Ricarda Lamase. Bez zdravotních patálií by teď bojoval asi na jiném turnaji, ale pořád má šanci a čas něco dokázat.

Karl Roberson vs. Wellington Turman

Karl Roberson si na jeden zápas odskočil do polotěžké váhy, ale Glover Texeira mu po třech kolech submisí (arm-triangle choke) ukázal,že by se radši měl vrátit do střední váhy. Roberson má odbojováno sice jen devět zápasů, ale jen dva skončily na body, takže je více než evidentní, že ofenzivní styl mu není vůbec cizí.

Teprve dvaadvacetiletý Wellington Turman už toho stihl v profesionální MMA kariéře na svůj věk opravdu dost a jeho statistika ukazuje patnáct výher a dvě porážky. Momentálně se veze na vlně čtyř výher a v UFC ho čeká premiéra. Naposledy ještě v domácí Brazílii uškrtil Marcia Alexandra, a stejně jako jeho soupeř vyznává velice ofenzivní styl.

Marvin Vettori vs. Cezar Ferreira

Marvin Vettori z italského Trenta sice už přes rok nebojoval a poslední zápas prohrál. Nutno ale poznamenat, že podlehl velice těsně na body stále neporazitelnému Israelu Adesanyovi. V střední váze je považován ve svých pětadvaceti letech za nadějného bojovníka a bude se to snažit předvést i v prvním zápase hlavní karty.

Cezar Ferreira pro něj bude veliký test. Brazilský veterán, který porazil i taková jména jako Thiago Santos, Anthony Smith nebo Jack Hermansson rozhodně nemá v plánu končit. Z listopadu loňského roku sice eviduje prohru, ale očekává se, že se proti mladému Vettorimu vyhecuje a bude mu chtít ukázat, že ještě nepatří do starého železa.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články