Ankalaev se plánuje blýsknout v odvetě s Walkerem. "Do konce roku budu šampion!" vzkazuje

Ankalaev se plánuje blýsknout v odvetě s Walkerem. "Do konce roku budu šampion!" vzkazuje Magomed Ankalaev vs. Johnny Walker 1 | zdroj: Profimedia

Někteří bojovníci nemají odvety rádi, Magomed Ankalaev ji ale tentokrát vnímá jako příležitost, jak naplno ukázat své schopnosti a vysloužit si další šanci zabojovat o titul.

Měl devět výher v řadě a někteří už o něm mluvili jako o budoucím šampionovi. V posledních dvou zápasech si však Magomed Ankalaev vybral pořádnou dávku smůly. Nejprve v souboji o uvolněný titul polotěžké váhy pouze remizoval s Blachowiczem a o necelý rok později udělal v dobře rozjetém zápase s Brazilcem Walkerem osudovou chybu, kvůli níž souboj nakonec skončil bez výsledku.

Ankalaev se přitom po úvodní okopávačce dostal do vedení, když se mu podařilo trefit úder na spodek. Walker sice odpověděl naskočeným kolenem, jenže tomu k Dagesáncově bradě scházelo pár centimetrů a ten ho následně dostal na pletivo, kde měl jasně navrch. Jenže po pár vteřin mu do hlavy poslal koleno, což v té chvíli bylo proti pravidlům. Přivolaný lékař se pak Walkera údajně zeptal, kde je, načež mu prý Brazilec namísto Abu Dhabí odpověděl: V zatracené poušti, brácho. Jsem v pohodě.

Doktor na to konto zápas ukončil, což se ani jednomu z bojovníků pochopitelně nelíbilo a chtěli pokračovat. Situaci musel v oktagonu uklidňovat i sám šéf UFC Dana White. Ten nakonec rychle domluvil odvetu, která se odehraje už v tento týden.

"Po tom kolenu se mi snažil říct, že to byl zakázaný úder, takže byl dost při smyslech na to, aby to řekl, a pak, když to zastavili, najednou začal hrát, že už nemůže bojovat. Jsem si jistý, že to chtěl prostě jen zabalit," vrátil se Dagestánec k prvnímu zápasu během mediálního dne.

Odvetu ale vnímá jako příležitost. "Nejdu tam s tím, že mi jen na konci zvednou ruku. Chci poslat jasný vzkaz, skončí to dávno před závěrečným gongem." Není divu, že by rád zvítězil před limitem, často je mu totiž vyčítána nedostatečná atraktivita a nudné vítězství na body mu další vytouženou titulovou šanci nejspíš nepřinese, byť jej manažeři chlácholí tím, že v divizi není nikdo jiný, kdo by si ji zasloužil víc.

"Už jsem o titul bojoval, jen jsem nedostal výhru, takže cítím, že jsem dost blízko tomu, abych ho získal. Musím jen ukončit tenhle příběh s Johnnym, zvítězit před limitem a poslal jasnou zprávu. Věřím, že 2024 bude můj rok a na konci roku budu mít připnutý pás."

Znovuzrozeného Walkera by ale rozhodně neměl podceňovat. Zdá se totiž, že se Brazilec po těžkém období, kdy už to pomalu vypadalo na vyhazov z UFC, znovu našel a když nepočítáme poslední zápas bez výsledku, má na kontě už tři výhry v řadě.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články