Johnny Walker získal po dvou výhrách zpátky ztracené sebevědomí a chce stát dvojitým šampionem

Johnny Walker získal po dvou výhrách zpátky ztracené sebevědomí a chce stát dvojitým šampionem Johnny Walker | zdroj: Profimedia

Usměvavý Johnny Walker si připsal druhou výhru v řadě a už si dělá pomyšlení hned na dva tituly v UFC. O dalším soupeři už je rozhodnuto.

Jestli někdo z UFC umí vzbudit emoce, pak je to Johnny Walker (20-7). Kontroverzní Brazilec jen málokdy spoléhá na rozhodčí, většina jeho zápasů končí před limitem. A když se mu podaří zvítězit, rozjede oslavný "červí tanec", kterému zkrátka nedokáže odolat, byť si při něm po souboji s Cirkunovem přivodil zranění v podobě vykloubeného ramene. Stopu zanechal i na domácí scéně, objevuje se totiž na turnajích Oktagonu jako doprovod Rafaela Xaviera.

První tři zápasy v UFC zvládl na jedničku, pak ale přišlo smolné období. Od listopadu 2019 až do února loňského roku zvítězil pouze v jednom z pěti zápasů, když porazil Ryana Spanna, naposledy prohrál s momentálním šampionem Jamahalem Hillem. Nyní je však zase na koni. V souboji s Paulem Craigem prokázal, že pokud má svůj den, dokáže předvést nekompromisní výkon, šikovného grapplera vyřídil hned v prvním kole.

Walker připomněl, že si poradil s bojovníkem z nejlepší desítky, jenž porazil velká jména, jako příklad uvedl Jamahala Hilla a Magomeda Ankalaeva. “Vyřídil jsem ho. Ukazuje to, že se zlepšuji, můj vývoj stále pokračuje. Každým zápasem se ze mě stává lepší bojovník,” řekl na tiskové konferenci po turnaji UFC 283.

Dvě výhry v řadě v něm nyní vzbuzují dostatečně velké sebevědomí, aby začal mluvit o titulu. Walker nicméně není žádný troškař, chtěl by totiž zvládnout to samé, co dokázal jeho velký vzor Daniel Cormier, a sice stát se dvojnásobným šampionem. “Tenhle chlapík to dokázal. Jednoho dne bych chtěl být na jeho úrovni. Chci být dobrý wrestler, zlepšit všechny mé dovednosti, protože se tam chci dostat. Chci být připraven na to, co dokázal. Vím, že je to velká věc. Je výjimečným bojovníkem a velkou motivací nejen pro mě, ale pro všechny ostatní,” chválil DCho.

Není tedy vyloučeno, že se Walker jednoho dne přesune do těžké váhy. Nyní se ale musí soustředit na výzvy v polotěžké divizi. Vyšlo totiž najevo, že jeho dalším soupeřem bude Anthony Smith (36-17). Američan měl původně v březnu absolvovat bitvu s Hillem, soupeř ale nakonec dostal nabídku na titulový zápas s Gloverem Teixeirou, který si zkušeně pohlídal, takže se stal králem divize. Zajímavé je, že mu Smith pomáhal s přípravou, a to i navzdory tomu, že se relativně brzy mohou utkat.

“Lionheart” naposledy prohrál s Magomedem Ankalaevem, sluší se ale dodat, že o výsledku rozhodl zlomený kotník. Smith nijak nezastíral zklamání a frustraci ze zrušeného zápasu s Hillem, v květnu si tedy bude chtít spravit chuť. Souboj s Walkerem dává smysl i žebříčkově, Smith se totiž drží na páté příčce, zatímco Walker poskočil na sedmou.

Turnaj UFC Fight Night: Smith vs. Walker už má pevný termín, uskuteční se 13. května.

Zdroje:  MMA Fighting , MMA Junkie

Nejnovější články