Hill dostál své přezdívky, Walkerovi zařídil knockoutem v prvním kole sladké sny

Hill dostál své přezdívky, Walkerovi zařídil knockoutem v prvním kole sladké sny Johnny Walker - Jamahal Hill | zdroj: Profimedia

Jamahal Hill si po dalším skvělém představení řekl o umístění v nejlepší desítce polotěžké váhy UFC.

Americký bojovník Jamahal Hill nenosí přezdívku „Sweet Dreams“ jen tak pro nic za nic. Do každého zápasu jde totiž s mottem „zabij nebo budeš zabit“ a snaží se své soupeře co nejrychleji vypnout. O tom ostatně svědčí také to, že žádný z jeho duelů v UFC neskončil po časovém limitu a pokaždé rozhodl knockout. A nejinak tomu bylo dnes v noci, kdy v hlavním zápase turnaje UFC Vegas 48 dokázal pokořit dalšího ofenzivního „šílence“ Johnnyho Walkera.

Už od úvodní minuty jsme mohli vidět, že ani jeden z borců nechce se svým oponentem jednat v rukavičkách a vzduchem prolétlo několik nebezpečných a tvrdých kopů. Do větší akce se jako první pustil Walker, který se na na high kick pokusil navázat úderem z otočky, ale chyběla mu větší přesnost a razance.

Poté se osmělil i Hill, jemuž útok z opačného gardu vyšel náramně a velice slušnou kombinací natlačil protivníka až k pletivu, čímž ho donutil přenést zápas do klinče. Walker se z této pozice pokoušel dostat  zápas na zem, ale Jamahal se nehl ani o kousek a postupně se ze sevření dokázal vyprostit.

Po krátké přetahované zabral Hill prostředek klece, odkud vyčkával na to, co Walker předvede. A tato taktika mu vyšla náramně. Walker se totiž pokusil o výpad a Hill ho v tu chvíli tvrdým pravým hákem mířeným přímo na spánek absolutně vypl. Parádní KO v čase 2:55 prvního kola.

Hill si tímto vítězstvím velice pravděpodobně zařídil postup z dvanácté na desátou příčku žebříčku, ze které by měl vystrnadit právě Walkera. Ten se sice snažil ukázat, že i přes předchozí nezdary ještě stále patří mezi elitu, ale místo toho schytal čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů, což ho staví do hodně nepříjemné pozice.

"Cítím se skvěle. Udělal jsem to, co jsem měl udělat a předvedl jsem, co umím." řekl Hill v pozápasovém rozhovoru. "Ale myslím, že teď by měla začít úplně jiná konverzace, protože do téhle doby jsem dostával na svoji osobu špatné otázky. Chci, aby se mě teď ptali na to, kdo bude další. Začněte mi věřit, protože tohle bylo reálné."

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články