Walker se obul do Procházky. Český šampion se podle něj bojí zápasit v Brazílii

Walker se obul do Procházky. Český šampion se podle něj bojí zápasit v Brazílii Jiří Procházka s pásem šampiona UFC | zdroj: Profimedia

Johnny Walker by rád viděl krajana Glovera Teixeiru zápasit s českým šampionem v Riu de Janeiru a snaží se Procházku vyhecovat k obhajobě v Brazílii.

Jiří Procházka si jako svého prvního vyzyvatele vybral starého známého Glovera Teixeiru, kterému vzal letos v červnu šampionský pás. Rád by totiž ukázal mnohem lepší výkon než v prvním zápase.

UFC mu tuto volbu schválilo a pro zápas předběžně určilo termín 10. prosince na UFC 282, které se má konat v Las Vegas. Jenže nakonec se všechno zkomplikovalo tím, že v tomto termínu bude mít možná svůj dlouho očekávaný debut v těžké váze také Jon Jones a zápas mezi ním a Stipem Miocicem by se nejspíše stal hlavním zápasem večera.

Souboj mezi Procházkou a Teixeirou se tak možná bude muset přesunout na jiné datum a rovnou se nabízí akce UFC 283, která se bude konat 21. ledna v brazilském Riu de Janeiru. Jenže tam zase nechce český samuraj, protože si je nejspíše vědom, že nadšení brazilští fanoušci by na domácího Teixeiru mohli působit jako elixír mládí a tuto výhodu svému sokovi Procházka dopřát nechce. Termín se nehodí ani jeho trenéru Martinu Karaivanovi, který se před tím chystá s Muaythai reprezentací na mistrovství světa do Singapuru a nemohl by se tak svému svěřenci v přípravě dostatečně věnovat.

Svůj názor na to vyjádřil také Teixeirův krajan a bojovník UFC v polotěžké váze Johnny Walker. Podle něj se Procházka bojí bouřlivé atmosféry, kterou umí brazilští fanoušci vytvořit:

„Myslím, že se Jiří trochu bojí zápasit v Brazílii, kde jej čeká brazilské publikum. Možná mu to může trochu zamotat hlavu, ale nevím. Kdybych byl opravdový šampion, bojoval bych s kýmkoli a kdekoli. S jakýmkoli publikem, bylo by mi to jedno. Šel bych tam a dělal svou práci, chápete? Myslím, že by měl ten zápas přijmout a ukázat všem, že je opravdový šampion," hecuje Walker českého samuraje.

Jiří Procházka vs Glover Teixeira zdroj: Getty Images

Johnny samozřejmě fandí svému krajanovi a nijak to ani neskrývá. Podle něj má i v pokročilém věku stále na to, aby si vzal pás zpět:

"Myslím, že Glover ví, že je to jeho poslední šance získat pás, takže trénuje opravdu tvrdě a uvidíme, co se stane. Doufám, že Glover vyhraje,“ řekl Walker, který byl před několika lety díky svému divokému stylu, který se do jisté míry podobá tomu, který předvádí Procházka, považován za jednoho z možných budoucích kandidátů na titul. Jenomže 4 porážky z posledních šesti zápasů jej vrátily zpátky na zem.

Teixeira je však rozhodně není bez šance a i přes svůj věk je pořád velice nebezpečným bojovníkem, což ukázal i v zápase s Procházkou, kdy až do pátého kola na body jasně vedl a nevytáhnout Jiří v posledních vteřinách z rukávu eso v podobě škrcení, polotěžké váze by stále kraloval. Odveta bude tedy rozhodně velice zajímavá, a přestože by si Glover za svoji bohatou kariéru určitě zasloužil bojovat o šampionský pás doma v Brazílii, většinou je volba na šampionovi, kterému se nelze divit, že nechce svému soupeři dát velkou výhodu domácího prostředí.

Zdroje:  MiddleEasy.com

Nejnovější články