Teixeira prozradil, co by v zápase s Procházkou udělal jinak a jak se bude připravovat na odvetu

Teixeira prozradil, co by v zápase s Procházkou udělal jinak a jak se bude připravovat na odvetu Jiří Procházka vs. Glover Teixeira | zdroj: Profimedia

Odveta mezi Jiřím Procházkou a Gloverem Teixeirou je na spadnutí a brazilský bojovník prozradil, co chce v jejich druhém zápase udělat jinak.

UFC ještě sice oficiálně neoznámilo, proti komu bude Jiří Procházka obhajovat svůj titul, ale český šampion se již několikrát vyjádřil, že hodlá dát odvetu Gloveru Teixeirovi, kterému pás vzal. Nebyl totiž spokojený s tím, jak zápas z jeho strany probíhal a tentokrát by chtěl nad brazilským rodákem zvítězit přesvědčivě. V jejich prvním zápase český šampion tahal většinu zápasu za kratší konec, 28 vteřin před koncem ale dokázal díky škrcení zvítězit.

Také Glover už bere odvetu téměř jako hotovou věc. V nedávném rozhovoru pro Agfight.com se rozpovídal o tom, co by býval udělal jinak a zda před druhým zápasem pozmění trénink:

„Co bych udělal jinak, je, že bych neodplácal. Nenechal bych si dát submisi. Ten zápas probíhal podle mých představ, takže příprava na odvetu bude stejná. Samozřejmě uděláme nějaké úpravy, protože i on by se měl vrátit lepší. To je ale asi tak všechno. Pokud zápas bude probíhat stejně, budu se soustředit na to, abych se nedostal do žádné pasti. Bylo to opravdu neopatrné... páté kolo, vyhrával jsem ten zápas. Nikdo tam nečekal submisi. Bylo to opravdu neopatrné,“ zkritizoval svůj výkon bývalý šampion.

Jiří Procházka Glover Teixeira Létající Čestmír, tedy Jirka Procházka | zdroj: Profimedia

Pokud ale k odvetě skutečně dojde, má Teixeira v plánu být celý zápas ostražitý a nedopustit žádné drama, jako se to stalo v prvním zápase:

„Budu ale opravdu soustředěný. Mým cílem je vzít pás zpět domů. Strategie byla sundat ho na zem v každém kole a vyhrát tímto způsobem. Procházka byl skvělý na zemi. Předvedl skvělou obranu a to nám oběma pomohlo udělat skvělý zápas. Příště to může být dokonce ještě lepší fight, kdo ví?“

Gloverovi je 42 let a netají se tím, že už před sebou nemá moc zápasů. Chtěl by tak ještě zápasit v Brazílii, kde by mu místní fanoušci určitě udělali pořádný kotel. To se ale Procházkovi příliš nezamlouvá a vypadá to, že k odvetě dojde v USA.

„Vlastně jsem chtěl tenhle zápas v Brazílii, abych se tam ukázal. Jsou to už tři roky, co jsem tam bojoval naposledy. Moc bych si to přál, ale ten chlap vyhrál zápas, je šampion, nabídl mi odvetu a nechce tam bojovat. Řekl jsem mu, aby to udělal v Brazílii, aby dal brazilským fanouškům to, co si zaslouží,“ uzavřel bývalý šampion, který se zřejmě bude muset smířit s tím, že zápas se v Brazílii opravdu neuskuteční, protože to vypadá, že by se odveta měla odehrát v prosinci na UFC 282 v Las Vegas.

Zdroje:  mmafighting.com , Agfight.com

Nejnovější články