Teixeira touží po odvetě s Procházkou, klidně by si s ním přiletěl zabojovat do Česka

Teixeira touží po odvetě s Procházkou, klidně by si s ním přiletěl zabojovat do Česka Jiří Procházka vs. Glover Teixeira | zdroj: Profimedia

Prohra s českým bojovníkem a ztráta titulu brazilského veterána nezlomila, ba naopak teď touží získat šampionský pás zpět. "Fanoušci si žádají odvetu," říká.

42letý veterán Glover Teixeira přemýšlel, že na konci letošního roku pověsí rukavice na hřebík. 24 a půl minutová bitva s Jiřím Procházkou ale vše změnila a on dostal novou motivaci.

"Řekl jsem, že konec kariéry je možnost, ale ne, človeče, teď je cílem získat ten pás zpět, a až ho vyhraju, tak ho musím obhájit. Je to pro sportovce záležitost cti," vysvětlil Glover svůj plán v podcastu Trocação Franca. "Nevěřil jsem, že o něj přijdu, plánoval jsem vyhrát, znovu obhájit a pak možná odejít do důchodu. Nikdy jsem neříkal, že je to jisté. Teď jsem hladový, abych se vrátil a znovu trénoval. Dokud si budu vést dobře, budu pokračovat."

Fyzicky je na tom prý Teixeira po epické bitvě s Procházkou překvapivě dobře a do tréninku plánuje naskočit v následujících týdnech. Pro nového šampiona má pouze slova chvály a respektu:

"Je to válečník, co jde dopředu. Věděl jsem, že má srdce samuraje, vítěze, který bojuje až do konce a nikdy se nevzdá. Tu bitvu nevzdal a dokázal zvítězit. Co se týče mého výkonu, tak jsem zklamaný z toho, co se stalo. Podal jsem perfektní výkon, zápas jsem vyhrával, ale jsem smutný z té chyby, kterou jsem udělal. Proto si musíme dát odvetu, je čas si to dát ještě jednou. Musí si uvědomit, že je to zápas, který teď chtějí všichni vidět. Ti, kdo zmeškali první, se teď budou dívat." 

"Opravdu chci odvetu, ale nechci kvůli tomu kecat blbosti, abych si ji dostal," říká rozhodně Teixeira. Za dalším soubojem s Procházkou by ale klidně přiletěl do Česka. "Měl jsem s ním bojovat v Brazílii, takže si pro pás můžu jít kamkoliv, kde bude. Obhajoval jsem ho v Singapuru, přitom jsem mohl říct 'ne, poprvé to bude v Brazílii.' Bohužel se to nepovedlo, ale půjdu si pro něj kamkoliv a udělám cokoliv bude potřeba."

"Dana White se na to musí podívat. Fanoušci si žádají odvetu. Vedl jsem si dobře po celý zápas, prohrál jsem jen jedno kolo a dominoval v posledním. Procházka není spokojený se svým výkonem, udělejme to znovu, člověče. Pojďme se podívat, kdo je nejlepší, protože já vím, že je to také ještě uvízlé v jeho krku, ten způsob, jakým vyhrál a lidi říkající: 'kdyby nebylo té gilotiny.' Je těžké to poslouchat. 'Ksakru, vždyť on ten zápas pohrával, měl to ale štěstí.' To nebylo štěstí. Šel si pro to a tomu škrcení věřil. Já tomu nevěřil, udělal jsem chybu."

Těžko říct, jak se teď rozhodne UFC, které má s Procházkou pravděpodobně velké plány a dokonce se poletí osobně potkat s šéfem Danou Whitem. Velkou roli teď bude určitě hrát marketingový potenciál. Odveta s Gloverem by určitě přitáhla spoustu pozornosti, ještě větší potenciál má ale možná "souboj o krále Evropy" s Janem Blachowiczem. A pokud jsou pravdivé zvěsti, že si UFC v Polsku rezervovalo halu, možná se ho ještě do konce roku dočkáme. Zápas v Česku je ale pro Procházku aktuálně nereálný, jelikož tu nemáme dostatečně velké haly jako právě u našich severních sousedů.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články