Procházka s Blachowiczem ve Varšavě? Jaké jsou šance na rekordní galavečer blízko našich hranic?

Procházka s Blachowiczem ve Varšavě? Jaké jsou šance na rekordní galavečer blízko našich hranic? Jan Blachowicz | zdroj: Profimedia

Víkendové historické vítězství Jiřího Procházky s sebou již stihlo přinést spoustu dohadů, kdo že by mohl být prvním vyzyvatelem pro českého šampiona. Neméně zajímavé je však spekulování, kde by k takovému zápasu mohlo dojít.

Abychom se nejdříve krátce zastavili u potenciálních soupeřů pro prvního českého šampiona UFC, v úvahu přicházejí čtyři jména. Jan Blachowicz, vítěz zápasu Magomed Ankalaev vs. Anthony Smith nebo odveta s Gloverem Teixeirou. V případě tří posledně jmenovaných bojovníků můžeme těžko předpokládat, že by se v titulovém střetnutí s Procházkou představili na turnaji někde v Evropě a pro co nejbližší místo konání můžeme doufat maximálně tak v Abú Dhabí. Pokud však dostane svou šanci "Těšínský princ" Blachowicz, mohli bychom se dočkat hodně zajímavé a lehce dostupné destinace.

„Pokud by Procházka vyhrál a já byl prvním vyzyvatelem, tak přece není jiná možnost. Ten zápas by se musel odehrát v Polsku nebo v Čechách. Kdyby to uspořádali za oceánem, to by se sami střelili do kolena. Podle mě je to logické,“ vyjádřil se bývalý šampion Blachowicz už před časem v pořadu MMA Hour. Místo konání v České republice sice zní hodně lákavě, ale z několika důvodu se zatím jedná spíše o zbožné přání.

Jako šampion teď bude Procházka zápasit výhradně na číslovaných turnajích, které mají obrovské zisky hlavně z PPV. V současné situaci by jistě nebyl pro UFC problém vyprodat například O2 arénu v Praze, ale akce by se nejspíše musela konat v netradičních hodinách, například velmi brzy ráno. Pokud by se galavečer odehrával v klasickou večerní dobu, z důvodu časového rozdílu by se za oceánem PPV neprodávaly příliš dobře. Vždyť i víkendové UFC 275 se odehrávalo v Singapuru v čase uzpůsobeném Americe. Něco by však největší organizaci MMA o opaku přesvědčit přece jen mohlo.

„Janek vyhrál a je ideálním kandidátem na souboj s Procházkou v Polsku. Taky Karolina Kowalkiewicz vyhrála super zápas. Jestli Joanna Jedrzejczyk vyhraje, dostane titulovou šanci. A když vyhraju já, tak se mi otvírá taky hodně možností. Určitě by UFC mělo možnost zaplnit Národní stadion ve Varšavě,“ přiblížil takzvaný „polský plán“ nadějný zápasník Mateusz Gamrot v rozhovoru pro Polsatsport. A v případě Národního stadionu ve Varšavě se už bavíme o hodně zajímavých číslech možných diváků. Když se zde naposledy konal galavečer KSW 39 v roce 2017, tak celé akci na místě přihlíželo 57 776 diváků a jde dodnes o druhou největší účast na MMA události v historii. Takové číslo s možným rekordním zápisem by už mohlo vynahradit nějaké ty ztracené PPV za Atlantikem.

Že se v Polsku něco ze strany UFC chystá, prozradila také Joanna Jedrzejczyk. „Vím, že datum pro Polsko už je vybrané a vím to už půl roku. A je to trochu divné, protože se od té doby vůbec nic neděje. Samozřejmě UFC mi nechce nic říct, ale vím to díky mým kontaktům,“ řekla v rozhovoru pro inthecage.pl Polka, která se však už v domovině nepředstaví, protože po prohře s Weili Zhang o víkendu ukončila kariéru. Tím byl tedy celý plán trochu oslaben, nesmírně populární Joanna by v zápase o titul s Esparzou, který jí byl v případě vítězství slíbený, přilákala obrovskou pozornost. Přesto je v případě souboje ProcházkaBlachowicz rozhodně v silách Poláků a také Čechů vyprodat stadion, který má výhodu zatažitelné střechy a je tak víceméně imunní k rozmarům počasí.

Zásadní však bude, aby to byl právě polský bijec, kdo dostane příležitost na zápas s Procházkou. Jeho šance jistě zvýšila přítomnost v Singapuru, kde se s novým šampionem krátce střetl v hledišti. Proti němu však hovoří nepříliš přesvědčivé vítězství nad Rakičem, který se v průběhu zápasu zranil a nemohl tak dále pokračovat. Ale i v případě, že dá UFC přednost jinému zápasníkovi, Blachowicz může být stále další v pořadí a o šanci na mega galavečer ve Varšavě nemusíme definitivně přijít.

Jde samozřejmě zatím pouze o spekulace, ale na základě výše zmíněných faktů není číslovaný turnaj u našich severních sousedů úplné sci-fi a můžeme tak stále doufat v tuto jedinečnou příležitost.

Zdroje:  Polsat Sport , The MMA Hour , inthecage.pl

Nejnovější články