Slavní bojovníci reagují na šílenou bitvu Procházky s Teixeirou

Slavní bojovníci reagují na šílenou bitvu Procházky s Teixeirou Jiří Procházka útočí na Glovera Teixeiru | zdroj: Profimedia

Bitvu o titul polotěžké váhy mezi Procházkou a Teixeirou si nenechali ujít ani mnozí jejich kolegové. O reakce na šílený zápas se podělili na sociálních sítích.

"Jiří vyhraje na KO, počkejte si na to," ozval se Henry Cejudo, který Procházkovi v přípravě na Teixeiru pomáhal pilovat wrestling. "Je to krvavá válka. Ten fight ještě ani neskončil a už je to nejlepší zápas roku! Jiřímu se vyplatilo útočit na tělo. Když jsme se bavili o taktice, tak tohle chtěl dělat. Všechno, co plánoval, tak udělal. Jsem za něj rád, podle mě je to takový šampion superhrdina. Ale chci říct, že Glover je taky hřebec. Co dokázal dělat ve 42 letech..."

"Odveta?" reagoval na infarktovou bitvu sám sesazený šampion Teixeira. "To byl zápas!" neskrýval nadšení Polák Jan Blachowicz, který zápas sledoval přímo v Singapuru. "Jiří, pojďme na to! Bitva o Evropu. Největší zápas v dějinách našeho kontinentu."

Kolegovi z manažerské stáje Paradigm sports pogratuloval také slavný Conor McGregor. “Nejnovější z Paradigm Sports a první z České republiky. Šampion UFC. Nezdolný samuraj, Jiří "BJP" Procházka. To byl zápas! To byl výkon! Obrovská gratulace," napsal na sociálních sítích.

Ozval se i Jamahal Hill, který by se mohl brzy s Procházkou utkat. "Ten zápas byl šílený. A je to tu, příběh se píše sám. Gratuluji šampionovi, ale moc si tam nezvykej. #přicházím," napsal na Twitteru.

Přímý přenos si nenechal ujít ani Dominick Reyes, který měl s Procházkou tu čest zápasit. "Wow, to byl zápas! Vítěz si to opravdu zaslouží!"

"Senzační zápas!" konstatoval jen šampion welterové divize Kamaru Usman. "To byl fight! Teixeira je legenda," přidal se jeho týmový parťák Justin Gaethje.

"Ne všechny zápasy jsou zápasy, tohle byl ale definitivně zápas!" neskrýval nadšení Terrance McKinney, vycházející hvězda UFC. "Gratuluji Jiřímu a Glover se nemá za co stydět."

Vtipně zápas komentoval už v průběhu komentoval bojovník welterové váhy Belal Muhammad. "Jiří zmáčknul ve hře UFC 4 špatná tlačítka," reagoval na to, že český bojovník občas dělal naprosto šílené a nelogické věci. "Gloverovi není 42," dodal obdivně na adresu Teixeiry, který ve svém věku předvedl neuvěřitelný výkon. "Zápas roku. Byla to UFC verze filmu Rocky. Musím si také přečíst tu Knihu pěti kruhů," reagoval po skončení s odkazem na slavnou knížku z pera Mijamoto Musašiho, kterou Procházka v rozhovorech často zmiňuje jako velký přínos pro svoji kariéru.

"To je můj nový nejoblíbenější zápas v polotěžké divizi, jsem unešen," neskrýval nadšení například bojovník Erik Jon Koch. "Inspirativní výkony od obou, nezlobil bych se za odvetu," přidal se Sodiq Yusuff.

Nejvtipnější reakci měl nejspíš Dana White, který zápas sledoval v Las Vegas, kde slavil 21. narozeniny svého syna.

Ne všichni ale byli tak nadšení, názor šampiona bantamové váhy Aljamaina Sterlina mu u nás asi moc nových fanoušků nezajistí. "Teď chápu, proč Jon Jones a Daniel Cormier dominovali té váhové kategorii tolik let. Opravdu to dává věci do perspektivy."

 

Zdroje:  UFC

Nejnovější články