Jedrzejczyk schytala od Weili brutální KO. Po porážce se slzami v očích pověsila rukavice na hřebík

Jedrzejczyk schytala od Weili brutální KO. Po porážce se slzami v očích pověsila rukavice na hřebík Zhang Weili dává tvrdý spinning backfist Joanně Jedrzejczyk. | zdroj: Getty Images

Joanna Jedrzejczyk v odvětě proti čínské bojovnici Zhang Weili neuspěla a dostala od ní tvrdé KO. Po porážce se rozhodla ukončit svoji kariéru.

V roce 2020 spolu čínská bojovnice Zhang Weili a polská MMA královna Joanna Jedrzejczyk svedly úžasnou a tvrdou bitvu, která byla a pravděpodobně stále je nejlepším ženským soubojem v UFC.

Těsnou bitvu, která byla nakonec zvolena zápasem roku, vyhrála tehdy na body Zhang. Joanna však chtěla odvetu a po dvou letech se její přání splnilo. Zatímco Zhang ale byla aktivní a měla od té doby 2 zápasy, Joanna si dala od klece pauzu.

Poznat to však nebylo a hned od začátku souboje to vypadalo, jakoby děvčata začala tam, kde před dvěma roky přestala. Obě bojovnice do sebe vletěly a hned ze začátku jsme byli svědky tvrdých přestřelek v postoji. Joanně se povedl krásný tvrdý lowkick, kterým dostala Zhang na zem, ale ta se ihned zvedla a pokračovala v tvrdých výměnách v postoji.

Zhang po jedné z přestřelek natlačila Joannu na klec, kde ukázala, co se naučila na campu u Henryho Cejuda. Vzala polskou bojovnici na zem a spustila krupobití úderů. Joanna se sice dokázala postavit, ale jen na chvíli, protože Zhang s ní znovu praštila o zem a pokračovala v úderech. Znovu se Joanna dostala na nohy, ale Zhang se s ní nepárala a přes bodylock ji opět vzala na zem, tentokrát do mountu, kde na ní začala pracovat ostrými lokty.

I po brutálním bití které se Joanně dostalo, se polská bojovnice dokázala postavit na konci kola zpět na nohy a obě bojovnice po krátkém vydýchání znovu najely do přestřelky.

Druhé kolo začalo trochu opatrněji, obě bojovnice se úspěšně okopávaly lowkicky a sidekicky. Weili po chvíli opět natlačila Joannu na klec a zamkla ji tam v silném bodylocku. Tentokrát se ale Joanna hodit nenechala a zápas pokračoval v postoji, i když jen na chvíli. Čínská bojovnice totiž vzápětí bitvu ukončila brutálním KO.

Joanna zaútočila jabem a pravým hákem, který chtěla Zhang kontrovat sidekickem na střed. Ten sice minula, ale prudce se otočila s backfistem, kterým trefila Joannu přesně pod ucho. Polská bývalá šampionka ještě setrvačností pokračovala dopředu, ale jenom proto, aby spadla obličejem napřed v bezvědomí na podlahu.

Weili tak znovu dokázala porazit svoji polskou rivalku, tentokrát ale bez jakýchkoliv diskuzí, čímž si zajistila souboj o titul proti úřadující šampionce Carle Esparze.

Zklamaná Joanna po zápase sundala své rukavice a se slzami v očích řekla, že tento zápas byl jejím posledním v kariéře:

„Odcházím do důchodu lidi, děkuji vám moc, děkuji vám za vaši podporu,“ řekla po zápase dojatá Joanna. „Už je to 20 let. Teď mi bude 35 let tento rok. Chci být mámou, chci být podnikatelkou, nechci, aby mi to uniklo. Bojuju už dvě dekády, více než polovinu mého života. Vážím si vás, miluju vás, zbožňuju tě DC,“ řekla Joanna na závěr komentátorovi Danielu Cormierovi.

Polská bojovnice tak završila svoji bohatou a úspěšnou kariéru. V MMA chce ale zůstat jako manažerka a vídat ji tak pravděpodobně budeme i nadále.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články