Weili Zhang věří, že v odvetě ukončí Polku Jedrzejczyk v prvním kole, v zásobě má i fígle od Cejuda

Weili Zhang věří, že v odvetě ukončí Polku Jedrzejczyk v prvním kole, v zásobě má i fígle od Cejuda Weili Zhang vs. Joanna Jedrzejczyk 1 | zdroj: Profimedia

Na UFC 275 nás čeká odveta jednoho z nejpamátnějších zápasů v dějinách MMA, který svedly Weili Zhang a Joanna Jedrzejczyk. Jak vidí nacházející souboj čínská bojovnice?

Turnaj UFC 248, který před dvěma lety hostilo Las Vegas, měl nabídnout hlavně explozivní bitvu o titul střední váhy mezi Israelem Adesanyou a Yoelem Romerem. Jenže oba bojovníci toho za pět kol udělali méně, než mnozí stihnou za jednu pětiminutovku a většina lidí inkriminovaný zápas nejspíše raději vytěsnila z paměti. Fanoušci si však přesto přišli na své díky druhému tituláku, který se té noci odehrál.

V něm se utkala tehdy kralující Číňanka Weili Zhang s Polkou Joannou Jedrzejczyk a společně předvedly tu nejlepší možnou reklamu na ženské MMA. Strhující a velmi vyrovnanou bitvu nakonec sudí nejednotným rozhodnutím přidělili čínské šampionce a ta si tak připsala první a zatím jedinou obhajobu titulu. Pro obě dvě bojovnice to byla ale do této chvíle tak trochu labutí píseň. Weili hned v následujícím zápase přišla o svůj titul proti Rose Namajunas a zvítězit nedokázala na druhý pokus ani v odvetě. Polská bojovnice si zase udělala dlouhou pauzu a v kleci se od té doby neukázala vůbec.

Můžeme se tedy po dvou letech těšit na podobnou válku?

„Myslím, že Joanna pojme zápas tentokrát v rychlejším tempu, protože přece jen půjde jen o tři kola,“ myslí si Weili s narážkou na to, že fight bude oproti jejich prvnímu střetnutí vypsán pouze na obvyklé tři rundy oproti pěti. Jedrzejczyk se vyjádřila v podobném duchu, bude prý chtít rychleji prosadit svou dominanci, zároveň se ale nechce dostat do bezhlavých přestřelek jako v prvním společném zápase. Na Zhang to však příliš dojem nedělá:

„Ať už ten zápas bude probíhat jakkoliv, ať využije jakoukoliv strategii nebo techniku, v neděli ráno zvítězí ta silnější bojovnice,“ prohlásila sebevědomě. Asi není třeba spekulovat, koho za ni považuje.

Joanna Jedrzejczyk vs Zhang Weili Nejlepší zápas roku 2020? Podle mnohých Jedrzejczyk vs Weili. | zdroj: Profimedia

Zvolit opatrnější přístup by pro Joannu mělo být žádoucí, protože Číňanka slibuje využít celý arsenál svých schopností. Mezi něj patří rozhodně zlepšení boje na zemi, což pilovala stejně jako Jiří Procházka pod dohledem Henryho Cejuda:

„Určitě využiju v tomhle zápase wrestling, od Henryho jsem se hodně naučila, a byla by škoda toho nevyužít,“ slibuje Weili. Bude rozhodně zajímavé, jestli se jí povede dostat Joannu na zem, protože ta je známá právě svou skvělou obranou proti strhům. V ideálním scénáři však se zemí nejspíše nepočítá a vizualizuje si velmi rychlý konec souboje:

„Bojovat v Singapuru je jako bojovat doma a vždycky, když bojuju doma, tak ukončím zápas v prvním kole,“ předpovídá čínská bojovnice a zmiňuje další faktor, který by měl hrát v její prospěch. Dá se totiž předpokládat, že bude mít v Singapuru daleko větší podporu diváků.

Šéf UFC Dana White již avizoval, že vítězka tohoto fightu se stane vyzyvatelkou současné šampionky Carly Esparzy. ta ukořistila titul od Rose Namajunas v zápase, který se svou atraktivitou dá označit jako naprostý protipól prvního střetnutí Weili s Joannou.

„Rose je vždycky hodně pod tlakem, když jde do zápasu. A určitě nechtěla přijít o svůj titul a nechtěla bojovat příliš tvrdě, ale spíše víc strategicky a ze vzdálenosti. Ale jako zápasník MMA takhle nesmíte přemýšlet. V oktagonu musíte nechat všechno a Rose prostě neměla bojovat s takovým přístupem,“ nabídla čínská zápasnice svůj pohled na jeden z nejméně záživných titulových zápasů v historii UFC. Jestli dostane sama šanci předvést proti Esparze svůj buldočí způsob boje, se dozvíme v neděli brzy ráno. Hlavní část UFC 275 začíná ve 4 hodiny našeho času. Čekání si můžete zkrátit například připomenutím prvního zápasu, který dalo UFC volně ke zhlédnutí na Youtube.

Zdroje:  UFC Youtube

Nejnovější články