Aspinall, Topuria a Shavkat Rakhmonov odpověděli na výzvy, které dostali od vítězů na UFC 299

Aspinall, Topuria a Shavkat Rakhmonov odpověděli na výzvy, které dostali od vítězů na UFC 299 zdroj: Getty Images

Ačkoliv mají hlavní slovo v sestavování zápasů matchmakeři, vedení UFC většinou rádo vidí, když bojovníci převezmou iniciativu a domlouvají si souboje sami mezi sebou. Vypadá to, že o víkendu se dojednaly minimálně dva.

Víkendové UFC 299 přineslo hned tři velmi zajímavé výzvy. Curtis Blaydes se sice v prvním kole proti Almeidovi trápil, nakonec ale přečkal do konce a hned ze startu druhého kola pak Brazilce toužícího po wrestlingu při obraně knockoutoval tvrdými kladivy.

"Myslím, že já a Aspinall spolu máme nedokončenou práci. Rád bych příště jeho," prohlásil po vítězství Blaydes. S Angličanem, který je nyní prozatímním šampionem těžké váhy, se utkal v roce 2022. Vítězství si sice připsal, jenže důvod k oslavě neměl, zápas totiž skončil už po 15 vteřinách kvůli zranění kolene.

Aspinall, který se po zisku prozatímního pásu dostal do slepé uličky, protože s ním nechce bojovat Jones ani Miocic, s odpovědí dlouho neváhal. "Nemusíte se mě ptát dvakrát. Jsem pro," napsal stručně na sociálních sítích. Zatímco část fanoušků jeho přístup oceňuje, najdou se i tací, kteří ho teď obviňují z toho, že se chce vyhnout Cirylu Ganeovi. Všem se prostě zavděčit nejde.

Tom Aspinall Tom Aspinall | zdroj: Profimedia  

Druhá výzva přišla od Jacka Della Maddaleny, který směřoval k prohře na body, v závěru ale dokázal Burnsovi uniknout ze země a sestřelil ho tvrdým kolenem. "Shavkate Rakhmonove, myslím, že bychom spolu mohli udělat sakra dobrý eliminační souboj o dalšího titulového vyzyvatele!" poslal pak do světa výzvu.

Odpověď od neporaženého kazašského přízraku na sebe nenechala dlouho čekat. "Respektuji tvou kuráž a sebevědomí, Jacku, ale čeká tě stejný osud jako mé předchozí soupeře," napsal. V dosavadních 18 zápasech s ním totiž nikdo nevydržel až do konce.

Shavkat Rakhmonov Shavkat Rakhmonov | zdroj: Profimedia  

Výzvu poslal také šampion bantamové divize Sean O'Malley, který naprosto dominantně přejel Marlona Veru. "Dano, sežeň mi tryskáč do Španělska, jdu si pro Iliu Topuriu. A jestli ten nechce... Ne, k čertu s tím, chci Iliu, dejte mi ho. Je to strašidelný týpek, to mě láká stejně tak jako jít o váhu výš. Ale upřímně, udělám cokoliv, jestli chcete, abych knockoutoval Meraba, tak to taky udělám."

A právě kvůli tomu, že by Topuria nerad upřel životní šanci svému krajanovi Dvalishvilimu, nemá o souboj šampionů zatím zájem. "Gratuluji, Seane, byl to krásný výkon! Ale pronásleduje tě zápas s Merabem. Nejprve si poraď s ním," odepsal neporažený král lehké váhy. Někteří fanoušci mu ale vyčítají, že on udělal to samé, když volal po zápase s McGregorem, aniž by pás šampiona jedinkrát obhájil.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články