Belal Muhammad dál stoupá. Zkrotil nebezpečného Brazilce a řekl si o krále trash-talků

Belal Muhammad dál stoupá. Zkrotil nebezpečného Brazilce a řekl si o krále trash-talků Belal Muhammad vs. Vicente Luque 2 | zdroj: Profimedia

Belal Muhammad neprohrál už osm zápasů a jeho pohled směřuje k nejvyšším příčkám welterové váhy UFC.

Výdrž a skvělá práce na nohou i na zemi. Přesně to zdobí amerického bojovníka s palestinskými kořeny Belala Muhammada. Ten dnes v noci dokázal s poměrně překvapivou lehkostí zvládnout i jednoho z nejnebezpečnějších bojovníků welterové váhy Vicente Luqueho, jemuž navíc vrátil porážku z roku 2016.

Muhammad od samého začátku působil opravdu parádně a svého protivníka drtil nepříjemnými a přesnými kombinacemi, dotaženými takedowny i naprostou kontrolou na zemi. Luque se dokázal vzchopit až ve třetím kole, kdy se mu dokonce tvrdou levou povedlo Muhammada roztancovat, ale ani následná sprška úderů, kterou vypustil, k ukončení zápasu nevedla.

Ve čtvrtém a pátém kole už byl na koni opět Muhammad, jenž sice ještě schytal pár úderů, ale zároveň parádně kontroval a když bylo potřeba, předvedl další z úspěšných strhů. Na podlaze už Luqueho dokázal definitivně zkrotit. Po závěrečném gongu nebylo o tom lepším téměř pochyb a bylo to jasné i oběma bojovníkům. Výsledek ostatně velice rychle potvrdili i bodoví rozhodčí, kteří zvolili jako jednomyslného vítěze (49-46, 49-46, 48-47) právě Belala.

Muhammad, který díky tomuto zářezu prodloužil svou šňůru neprohraných zápasů na osm (sedm vítězství a jeden duel bez výsledku) měl poté v pozápasovém rozhovoru jasno o tom, kdo by měl být jeho dalším protivníkem. Dvojnásobný vyzyvatel a král trash-talků Colby Covington, jenž by mohl představovat vstupenku do titulového zápasu.

„Přestávám volat po šampionovi, protože tuhle šanci mi nikdo dát nechce,“ řekl Muhammad. „Tak mi dovolte, abych si to rozdal s tou velkohubou Karen. Colby Covington tady pořád po někom volá. Tak se pojď poprat s opravdovým boxerem, ty zbabělče.“

„Já jsem opravdová welterová váha. Vyhrávám zápasy. Nejsem Jorge Masvidal po dvou prohrách. Nejsem Tyron Woodley po pěti prohrách. Jsem ‚Bully B‘ se sedmi výhrami. Tak přijď bojovat s opravdovou výzvou, ty zbabělče.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Belal Muhammad (@bullyb170)

Covington sice nemá domluvený zápas, ale v poslední době je často spojován s čečenským „Vlkem“ Khamzatem Chimaevem, čehož si je vědomý i Muhammad. Na pozápasové tiskové konferenci tak poté doplnil, že pokud by mu nevyšel zápas s Colbym, tak si najde jiného soupeře. Dokázal by si prý představit, že by mohl nahradit Leona Edwardse v jeho letním titulovém zápase proti šampionovi Kamaru Usmanovi.

„Chci být pořád v zápřahu. Za posledních patnáct měsíců jsem odbojoval pět zápasů, což mluví za vše. Titulový zápas by se měl odehrát v červenci a já bych chtěl být na té samé kartě. Vezměte navíc v potaz, jaké má Leon štěstí a kolik v minulosti zrušil zápasů. Takže kdyby náhodou nějakým způsobem odpadl, tak bych šel klidně do zápasu s Usmanem místo něj.“

Na tuto matematiku je však ještě velice brzy. Muhammad si chce podle svých slov dát momentálně alespoň pár dnů oraz a pak se začne opět naplno věnovat tréninku a také dalšímu vyjednávání. A my už jsme teď zvědaví, jakého soupeře s UFC nakonec dohodne.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články