Muhammad je po krvavém zranění oka v pořádku a žádá odvetu. Tu Edwards odmítá a chce bojovat o titul

Muhammad je po krvavém zranění oka v pořádku a žádá odvetu. Tu Edwards odmítá a chce bojovat o titul Belal Muhammad | zdroj: Profimedia

Hlavní zápas turnaje UFC Vegas 21 skončil díky faulu bez výsledku a Belal Muhammad a Leon Edwards se neshodnou na tom, zda uspořádat odvetu či nikoliv.

Víkendový hlavní fight turnaje UFC Vegas 21 ve welterové váze se zvrtl v hodně ošklivé zakončení. Divizní trojka Leon Edwards totiž ve druhém kole zasáhl prstem oko svého soupeře Belala Muhammada (podruhé během zápasu) takovým způsobem, že nebyl schopný pokračovat a duel musel být ukončen jako "no contest" (bez výsledku).

Záběry na zraněného Muhammada, kterému krvácelo oko, byly opravdu mrazivé. Americký bojovník klečel na zemi a kvůli bolesti a strachu o svůj zrak plakal a žádal o ukončení zápasu. Nebylo proto divu, že rozhodčí Herb Dean po konzultaci s lékařem těmto prosbám vyhověl. Všechny v tu dobu zajímalo pouze to, jestli bude Belal v pořádku.

Že z nepříjemného zranění nebudou žádné trvalé následky potvrdil Muhammad později na svém twitterovém účtu, kde nasdílel také fotku z nemocnice. „Moje srdce je roztříštěné z toho, jak skončil můj první hlavní zápas, ale bůh je nejlepším plánovačem,“ napsal. „Je mi líto fanoušků a UFC, zasloužili jste si úplný fight. Díky bohu se mi navrací zrak a nemám žádné trvalé poškození oka.“

Edwards, který se vrátil do klece po 20 měsících, se svému soupeři v pozápasové show omluvil. Zároveň však mnoho lidí překvapil, protože oznámil, že o případné odvetě (která by vzhledem k tomu, že byl zápas ukončen bez výsledku byla logická) nechce slyšet.

Jeho myšlenky prý směřují k titulovému zápasu proti Kamaru Usmanovi. Ten mu sice šéf UFC Dana White přislíbil, ale pouze v případě vítězství. K tomu měl sice Edwards svým výkonem blízko, protože měl v zápase navrch, ale stále platí oficiální verdikt, že je duel bez vítěze.

„Nemám pocit, že bych s ním musel znovu bojovat,“ prohlásil Edwards. „Bojoval jsem s ním jenom proto, že mě všichni ostatní odmítli. Vše je teď dané. V zápase jsem jasně zvítězil. Musím teď jít dopředu. Jsem na sérii osmi vítězství v řadě. To je třetí nejlepší výsledek v historii divize. Jsem to já, Usman a GSP. Mám pocit, že jsem si vysloužil cestu k velkému zápasu. Mám pocit, že si teď zasloužím titul.“

Tato slova Muhammada přirozeně rozezlila a ve svém dalším twitterovém příspěvku už si s Edwardsem nebral žádné servítky. Odvolával se především na to, že on sám vzal tento zápas necelý měsíc před zahájením (ačkoliv nemusel) a udělal tím jamajskému bojovníkovi velkou službu.

„Nikdy jsem nikoho neviděl hrát takového drsňáka poté, co někomu strčil prst do oka," napsal. „Zápas teprve začínal a pokud si spokojený s tím, že to takhle zakončíš, tak jsi slaboch. Za tohle titulový zápas nedostaneš. Já jsem tento fight vzal jen 3 týdny předtím a přišel jsem bojovat. Udělejme to znovu.“

Edwards se k tomuto příspěvku zatím nevyjádřil, ale už se ozývají hlasy, že by měl zhodnotit své možnosti. Podmínky pro dosažení titulového zápasu nesplnil a v rámci fair play a morálních hodnot by měl tuto odvetu přijmout. Teď totiž na některé lidi působí jako arogantní bojovník bez špetky pokory.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC , Twitter - Belal Muhammad

Nejnovější články