Tohle jsme vidět nechtěli. Krvavé zranění oka ukončilo hlavní zápas UFC turnaje

Tohle jsme vidět nechtěli. Krvavé zranění oka ukončilo hlavní zápas UFC turnaje Belal Muhammad | zdroj: Getty Images

Leon Edwards způsobil Belalu Muhammadovi ve druhém kole velice ošklivé zranění oka a zápas musel být ukončen.

Welterová váha a hlavní zápas večera. Jamajčan Leon Edwards, který byl před dnešním večerem divizní trojkou se konečně dočkal a po dvaceti měsících se vrátil do klece. Cesta to však byla náročná, protože mu kvůli koronaviru nejdříve odpadl Tyron Woodley a posléze třikrát Khamzat Chimaev. Nakonec se přeci jen dočkal a do toho duelu nastupoval s jasnou motivací. V případě výhry by měl mít téměř jistý titulový zápas proti Kamaru Usmanovi.

Nejdříve ho ale čekala těžká zkouška v podobě amerického bojovníka Belala Muhammada. Ten sice přijal nabídku na tento zápas necelý měsíc před uskutečněním a po odbojovaném fightu, ale to mu vůbec nevadilo. Jeho hlavním plánem bylo totiž získat pomocí parádního fyzického fondu a tvrdé brady páté vítězství v řadě a udělat ze třinácté pozice žebříčku obrovský skok nahoru. A toto pro něj byla jedinečná šance.

Zápas začal v poklidnější tempu a oba borci dbali především na rychlý pohyb. Do první větší akce se pustil Edwards, který svého protivníka v klinči natlačil až na pletivo, kde se mu ale nic nepovedlo a navrch chytil loket na hlavu. Zápas se vrátil doprostřed klece, ale Leon se stále snažil být tím aktivnějším, což vyústilo v dobře trefený a velice tvrdý high kick.

S Muhammadem, kterému se po kopu objevila na spánku krvavá rána, tento okamžik znatelně otřásl a začal ustupovat, čehož Edwards využil k dalšímu natlačení na pletivo a ostré kombinaci úderů. Američanovi nezbylo v tu chvíli nic jiného, než přejít do klinče, kde svému oponentovi zabránil dalším útokům. To se mu ale povedlo jen na chvíli a do konce kola musel odolávat dalším tvrdým kombinacím, kterým se snažil čelit alespoň občasným kontrem.

Druhé kolo trvalo pouhých osmnáct vteřin a poté ho přerušil velice ošklivý okamžik. Edwards totiž při úderu levačkou zasáhl soupeře prstem přímo do oka a to pořádně. O tom svědčilo také to, že se Muhammad svalil na zem, kde se rozplakal bolestí a k zasažené části nechtěl ani pustit okamžitě přiběhnuvšího lékaře. Během chvíle bylo téměř jasno.

Doktor pohlédl na krvavé oko a za pár vteřin už kroutil hlavou. Toto zranění vypadalo opravdu ošklivě. Rozhodčí Herb Dean k Muhammadovi ještě přikročil a zeptal se ho, zda chce v zápase pokračovat, ale zamítavá odpověď byla více než očekávaná. Edwards ke svému oponentovi před vyhlášením ještě přiběhl a snažil se omlouvat, ale jeho slovům se celkem logicky dostalo chladného přijetí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Chechen (@saykhan_l5)

Jamajčan mohl být rád, že nebyl diskvalifikován a že resumé tohoto duelu znělo bez vítěze. Nám nezbývá nic jiného než popřát Muhammadovi rychlé uzdravení a doufat, že zranění nebylo fatální, neohrozilo mu jakýmkoliv způsobem zrak a neomezí ho to v budoucí kariéře. Takové momenty prostě v MMA vidět nechceme.

 

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články