Leon Edwards konečně našel soupeře. Za měsíc jej prověří Belal Muhammad, který naposledy bojoval minulý víkend

Leon Edwards konečně našel soupeře. Za měsíc jej prověří Belal Muhammad, který naposledy bojoval minulý víkend zdroj: Profimedia

V oktagonu nebojoval přes 18 měsíců, protože mu pokaždé odpadl zápas. Teď se snad Leon Edwards konečně dočká.

Původně se měl v hlavním zápase večera na turnaji UFC Fight Night 187, konaného 13. března, utkat britský bojovník Leon Edwards s Khamzatem Chimaevem. Ten ale musel zápas odřeknout, protože se pořád léčí z následků onemocnění covidem. Oba se přitom spolu měli utkat už v prosinci, ale také tehdy byl zápas odložen, také kvůli covidu, který si oba bojovníci prodělávali.

Edwards sice v důsledku nemoci zhubl 5 kg, ale na rozdíl od Chimaeva si neodnesl z prodělaného onemocnění žádné následky a podle svých vlastních slov se cítí stejně jako předtím.

Jenomže Leon Edwards bojoval naposledy až v červenci roku 2019, když tehdy porazil Rafaela dos Anjose a nehodlal se smířit s tím, že mu odpadne další zápas. Vyzýval tedy všechny možné i nemožné bojovníky, v čele s Colby Covingtonem, který jej ale ihned odpálkoval s tím, že míří za titulem a nebude pro Edwardse dělat žádnou „charitu“. Nabízel se tedy Stephen Thompson i Michael Chiesa, jenomže oba dva bojovníci se nedávno zranili a zápasit 13. března by pro ně bylo nemyslitelné.

Ani Jorge Masvidal se k zápasu s Leonem neměl, protože podle všeho jedná o jeho odvetném titulovém zápase s Kamaru Usmanem, který si o Masvidala sám řekl. Skoro to vypadalo, že Leon zůstane opět na ocet a bude nucen svou neaktivitu v oktagonu nedobrovolně prodloužit.

Belal Muhammad vs. Dhiego Lima Belal Muhammad trefuje Dhiega Limu. | zdroj: Getty Images

Celou situaci ale nakonec zachránil americký bojovník Belal Muhammad, který na zápas s britským smolařem kývl. To je od něj velice obdivuhodné, protože Muhammad bojoval naposledy právě uplynulý víkend, kdy po tříkolové bitvě udolal Dhiego Limu (bratra slavnějšího Douglase Limy) na body.

Muhammad má tak na přípravu pouhý měsíc, ale z jeho strany se jedná o velice výhodný obchod. Sám je na 13. příčce v žebříčku a v případě výhry, by se katapultoval na 3. pozici, kterou momentálně i přes svou neaktivitu stále okupuje Edwards. Belal Muhammad sice není zařazen v první desítce, ale pro Leona Edwardse to bude bezpochyby těžký zápas. Nejen, že Edwards už velice dlouho nebojoval a patrně tak i trochu „zrezivěl“, ale Muhammad je velice dobrým a pravděpodobně také nedoceněným bojovníkem, který dokáže svým soupeřům dominovat jak v postoji, tak i na zemi.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ESPN MMA (@espnmma)

Za tu dobu, co Edwards nezápasil, stihl Muhammad vyhrát 3 zápasy a v posledních 8 zápasech prohrál jen jednou, s Geoffem Nealem. Jeho nevýhodou může být nedostatek „zabijáckého instinktu“ když ze svých 18 výher dokázal své soupeře ukončit pouze v 5 případech (4 KO a 1 submise). Na druhou stranu není zvyklý prohrávat, protože v dosavadní kariéře mu ruku na konci zápasu nezvedli jen ve 3 případech.

Zajímavé je, že Leon Edwards má stejné skóre (18-3) jako Muhammad. Své soupeře ale ukončil v polovině případů a v posledních 8 zápasech nenašel přemožitele. Jedná se především o skvělého kickboxera, který nejraději bojuje v postoji a na zem ani do klinčů se mu moc nechce.

I přestože chtěl Edwards původně bojovníka z první pětky, určitě je rád za jakéhokoliv soupeře a možná pro něj bude lepší, aby se po dlouhé době, kterou strávil mimo oktagon „rozehřál“ na soupeři, který je o 10 příček pod ním. Jestli však půjde jen o rozehřátí nebo mu Muhammad připraví cestu peklem, se dozvíme až 13. března.

Zdroje:  Sherdog , ufc.com

Nejnovější články