Ryan Spann si se soupeřem hrál jako kočka s myší a po minutě bylo po všem

Ryan Spann si se soupeřem hrál jako kočka s myší a po minutě bylo po všem Ryan Spann - Misha Cirkunov | zdroj: Getty Images

Ryan Spann si v souboji s Mishou Cirkunovem připsal důležité vítězství, které ho přiblížilo nejlepší desítce.

Polotěžká váha a co-main fight. Litevsko-kanadský bojovník Misha Cirkunov, který je majitelem černého pásku v brazilském jiu-jitsu, do UFC naskočil jako velká voda a svým grapplingem si podmanil hned několik soupeřů. Od roku 2017 však bojoval především s úpadkem formy a v poslední době také se zraněními, protože naposledy se v kleci objevil před rokem a půl. Dnes večer chtěla tato divizní jedenáctka navázat především na své poslední vítězství a ukázat, že je stále ve formě.

Američan Ryan Spann se do UFC dostal v roce 2018 díky soutěži Dana White's Contender Series, kde svého soupeře vyřídil submisí už po šestadvaceti vteřinách. Že je skvělým zemařem dokazoval i v samotné organizaci, kdy poměrně dominantními výkony posbíral čtyři vítězství v řadě. I proto měl šanci se v posledním zápase dostat do TOP 10, ale ztroskotal na postoji Johnnyho Walkera. V dnešním duelu dostal druhou šanci na to, aby se této metě alespoň přiblížil.

A tento souboj začal pěkně zhurta. Cirkunov okamžitě vypálil high kick na který navázal hodně tvrdou kombinací úderů. Po půl minutě ale dalším kopem zasáhl přímo soupeřův rozkrok, takže rozhodčí zápolení na chvíli přerušil. Spann si narovnal suspensor a vypadalo to, že je v pořádku. To také vzápětí krátce po znovuzahájení potvrdil.

Počkal si na správnou chvíli a krásnou pravačkou z kontru svého protivníka sestřelil na zem, kde se na něj okamžitě vrhl a začal ho tlouct. K ukončení však nedošlo, protože Spann po krátké chvíli vstal a naznačil, že chce bojovat v postoji. Cirkunov se této variantě nebránil a na nohy vyskočil téměř okamžitě. Moc mu to ale nepomohlo.

Spann totiž další ohledy nebral a začal znovu tvrdě útočit. Tentokráte našla svůj cíl jeho levačka, která Cirkunova opět trefila do hlavy a Litevec se začal komíhat. Toho už Spann využil definitivně, položil si ho na zem a začal do něj sypat údery pěstí a lokty. Rozhodčí, který tento moment pozoroval z dostatečné blízkosti, po chvíli zakročil a zápas ukončil. Krásné a velice rychlé TKO.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený CharlieO'Reilly (@notorious64676)

„Minule jsem udělal chybu, když jsem Johnnyho Walkera následoval na zem," prozradil Spann v pozápasovém rozhovoru. „Nyní jsem si chtěl být jistý, že dělám vše správně. Udělal jsem vše pro to, aby moje šance vzrostly. Teď bych chtěl bojovat s někým z top šestky. Je tam třeba Anthony Smith, takže s ním."

Vítěz: Ryan Spann - TKO - 1. kolo (1:11)

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články