Ben „Combat Vombat“ Sosoli zlomil opilému potížistovi čelist a teď mu za to hrozí vězení a vyhazov z UFC

Ben „Combat Vombat“ Sosoli zlomil opilému potížistovi čelist a teď mu za to hrozí vězení a vyhazov z UFC zdroj: Profimedia

Australský bojovník Ben „Combat Vombat“ Sosoli se snažil vypomoci vyhazovačům, teď toho ale lituje.

Ben Sosoli, je prostě smolař. Tento 30 letý australský MMA zápasník si před rokem splnil svůj sen a dostal se do UFC, ale odbil si tam jen 2 zápasy a teď možná dostane vyhazov. Proč? Byl totiž obviněn za ublížení na zdraví a hrozí mu vězení.

Minulý rok v září totiž „Combat Vombat“ při potyčce v jednom z Melbournských klubů zlomil čelist jednomu muži, který se chtěl do klubu dostat za každou cenu. Podle všeho tato „oběť“ dvakrát přeskočila provaz, ohraničující vstup do klubu a pokaždé byl vyveden vyhazovači vyveden ven. Potřetí už se do toho vložil i Sosoli, který ztratil trpělivost, chytl jej, vyhodil ven a při tom mu dal na cestu pěstí. Jenže MMA bojovník, který bojuje v těžké váze pravděpodobně neodhadl svoji sílu a opilému štamgastovi zlomil čelist.

Ben Sosoli zdroj: Profimedia

Incident skončil před soudem a pro Bena Sosoliho to nevypadá příliš dobře. Přiznal se k ublížení na zdraví z nedbalosti a možná za to půjde i do vězení. Doktor totiž u soudu popsal způsobené zranění jako velice vážné, s možností, že zlomené kosti se nikdy zcela nezahojí.

Bojovníkův právník sice argumentoval, že opilý muž vyhrožoval vyhazovačům, že je pobodá nožem a Sosoli tak nevěděl, jestli má u sebe nůž nebo ne, navíc jej opilec ještě před úderem sám praštil do tváře a natrhl mu ret, ale soudce byl jiného názoru. Řekl, že Sosoli je vysoce trénovaný a má velké bojové schopnosti a měl být velice dobře obeznámen s následky, které takový jeho úder může způsobit.

Sosoli je známý jako mírumilovný bojovník, který své soupeře vždy velice respektuje. V současné době má na kontě 7 vítězství a 3 prohry, přičemž dvakrát byl výsledek jeho zápasu „no contest“. Poprvé, když omylem dloubnul do oka svého protivníka v DWCS. Sám Dana White tehdy uznal, že Sololi je smolař od přírody a i přestože v DWCS nevyhrál, dal mu v UFC šanci proti Gregu Hardymu, se kterým Sosoli prohrál. Výsledek byl ale později opět změněn na „no contest!, protože Hardy v rozporu s pravidly použil o přestávce mezi koly inhalátor.

Pokud by Sosoli opravdu musel nastoupit do vězení, znamenalo by to pro 30 letého zápasníka pravděpodobně konec jeho profesionální kariéry. Tak doufejme, že zvítězí zdravý rozum a Sosoliho v UFC ještě uvidíme.

Zdroje:  rt.com , Thesun.co.uk

Nejnovější články