Bo Nickal se v UFC uvedl vítězstvím v prvním kole, má ale na čem pracovat

Bo Nickal se v UFC uvedl vítězstvím v prvním kole, má ale na čem pracovat V postoji se má Bo Nickal hodně co učit | zdroj: Profimedia

Ani tentokrát se Američan Bo Nickal nepodíval do druhého kola. Zápas ale ukázal, že by neměl se svou kariérou zbytečně spěchat.

27letý Bo Nickal o víkendu nastoupil ke svému premiérovému zápasu v UFC. Přesto by mu popularitu a zájem médií mohla závidět většina zkušenějších bojovníků. Mladý Američan totiž doma ve Spojených státech platil za provotřídního univerzitního wrestlera a v MMA má před sebou zřejmě velkou budoucnost.

Loni na sebe strhl pozornost v show Dana White's Contender Series, jejímž prostřednictvím šéf UFC pro svou organizaci získává nové tváře. Nickal tam svůj zápas vyhrál už za minutu, smlouvu ale překvapivě nedostal, jelikož si vedení chtělo jeho talent prověřit. Druhého soupeře ukončil ještě o deset vteřin rychleji a nebylo pochyb, že se na světové scéně objevil bojovník "na vysokém potenciálu".

2 amatérské a 3 profi zápasy, s takovou vizitkou naskočil Nickal do UFC a rovnou otevřel hlavní část jednoho z největších letošních turnajů. Nervy určitě pracovali, v postoji Bo působil dost nejistě. Boxoval si do vzduchu a pak zaútočil highkickem. Neodhadl však vzdálenost a svou flexibilitu, takže skončil na zemi. 

Začátečnická chybu mu ale ve výsledku nakonec pomohla. Pohotově totiž nabíhajícího soupeře zachytil a v klinči už byl ve svých vodách. Podle výrazu Pickettovi tváře se sice zdálo, že ho kolenem trefil do zakázaných míst, ale rozhodčí akci nezastavil a Nickal okamžitě chytil d'arce choke a strhl protivníka na zem. Ne úplně dobře chycené škrcení raději pustil a přešel Pickettovi do zad. Ani na obligátní rear-naked choke Bo netrval a raději přechytl na arm triangl. Dotáhnutí mu sice trvalo relativně dlouho, nakonec ale mohl slavit další vítězství v 1. kole.

Pickettův manažer uvedl, že proti výsledku podali protest kvůli kolenu do zakázaných míst. "Vím přesně, co se stalo. To koleno bylo do stehna. Měl jsem ho na pletivu ve špatné pozici a chtěl, aby to rozhodčí stopnul. Popravdě, kdybych ho do suspenzoru kopnul, tak bych se cítil blbě, protože takhle vyhrát nechci. Nejsem podvodník, nehledám zkratky," odmítl Nickal na tiskovce obvinění.

Co se týče svého výkonu, byl kromě jedné věci víceméně spokojený. "Musím přestat kopat highkicky, ve dvou ze čtyř zápasů jsem spadl na zadek a vypadám jako blbec," zažertoval a přiznal, že má před sebou dlouhou cestu. Už v pondělí proto prý bude zpátky v tělocvičně.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články