Bojové karate zlákalo exšampiona UFC, dá si v něm zápas s elitním kickboxerem

Bojové karate zlákalo exšampiona UFC, dá si v něm zápas s elitním kickboxerem Luke Rockhold | zdroj: Profimedia

Organizace Karate Combat chystá do Dubaje velmi zajímavý souboj.

Američan Luke Rockhold patřil kdysi dávno k největším hvězdám UFC. V roce 2015 to dotáhl až k titulu ve střední váze. Z vrcholu ale následoval strmý pád a jedno tvrdé KO za druhým. Rokhold si sice dával dlouhé pauzy, ale návrat na výslunní se mu už nikdy nevydařil. Nutno uznat, že ho matchmakeři nešetřili a postavili proti němu třeba Blachowicze, Romera či naposledy brazilského svalovce Paula Costu. Po zápase s posledním jmenovaným pak následovalo ukončení kariéry.

U toho nicméně dlouho nezůstalo. Rockholdovi se podařilo vyvázat ze smlouvy s UFC, načež oznámil, že rozhodnutí o konci kariéry přehodnotil a je otevřen nabídkám. Očekávalo se, že by se mohl objevit v PFL, nakonec dal ale překvapivě přednost boxu bez rukavic. Mike Perry mu pak v ringu rázně vysvětlil, že tahle brutální disciplína není pro něj.

Příležitostí je však ve světě bojových sportů nyní více než dost. Před pár dny bylo zveřejněno, že Rockhold bude působit jako trenér v reality show ruské organizace Hardcore Fighting Championship, druhý tým povede Tyron Woodley a bude se tedy nejspíš jednat o variaci na The Ultimate Fighter.

To ale není vše, Rockhold by měl totiž také obstarat hlavní zápas na turnaji Karate Combat 45 v Dubaji proti Joe Schillingovi, který kdysi celkem bojoval v kickboxerské GLORY a pokoušel se prorazit také v MMA, kde se mu ale moc dobře nevedlo. Od roku 2019 byl ale neaktivní, malé rukavice, ve kterých se bude boxovat by měly také sedět spíše bývalému UFC šampionovi. Schilling má ale tvrdý úder a Luke nepříliš odolnou bradu, čeká nás tedy nejspíš hodně napínavý souboj v disciplíně, která mnohdy spíše než karate připomíná okleštěné MMA. To ale nic nemění na tom, že jde o skvělou zábavu.

Zdroje:  Karate Combat

Nejnovější články