Rockhold s Costou předvedli bizarní zápas, ve kterém si bývalý šampion utíral krvavý nos do obličeje svého soupeře

Rockhold s Costou předvedli bizarní zápas, ve kterém si bývalý šampion utíral krvavý nos do obličeje svého soupeře zdroj: Getty Images

Luke Rockhold se vrátil po 3 letech do oktagonu a byl z toho šílený souboj, na který se bude v UFC ještě dlouho vzpomínat.

Americký bojovník Luke Rockhold si řekl, že ve svých 37 letech ještě zkusí zamíchat kartami ve střední váze UFC a domluvil si zápas s brazilským „vinařem“ Paulem Costou.

Rockhold je bývalý šampion, který před 7 lety urval titul Chrisi Weidmanovi, aby jej hned o zápas později odevzdal do rukou Michaela Bispinga, který jej knockoutoval a ještě se mu za to náležitě vysmál. Své štěstí pak americký bojovník zkoušel i proti takovým zabijákům jako je Yoel Romero nebo Jan Blachowicz. V obou případech ale dostal brutální KO a celkem rozumně se odebral do důchodu, který však přerušil a chtěl ještě zkusit, jestli "na to" pořád ještě má.

UFC mu vyšlo vstříc a dalo mu ostrý start v podobě bývalého vyzyvatele a šestého muže v žebříčku střední váhy, Paula Costu. Oba dva se před zápasem dobírali a věřili si, že toho druhého pošlou spát na podlahu oktagonu, ale nakonec se z tohoto duelu stal jeden z nejšílenějších zápasů za poslední dobu.

Costa začal tlačit a po chvíli dostal Rockholda zády ke kleci. Tam jím otřásl tvrdým hákem na bradu, ale Američan to dokázal ustát. V přestřelce mu však Costa zlomil nos, který dost krvácel a on tak musel začít dýchat pusou.

Oba dva měli dobré momenty, ale vypadalo to, že po fyzické stránce se na zápas příliš nepřipravovali. Po počátečních zběsilých přestřelkách totiž oba borci jen stěží oddychovali a před každou akcí si museli odpočinout. Rockhold měl ruce u pasu a častokrát se dokonce opíral v předklonu o kolena. Costa vypadal o něco málo lépe, ale nedokázal vysílenosti svého soupeře využít.

Oba navíc v zápase předváděli velké taktické chyby. Costa měl Rockholda několikrát „na lopatě“, ale v rozhodujících chvílích si nedával pozor a nechal se Rockholdem tvrdě trefit. Rockhold naopak, když už Costou otřásl, nepokračoval v úderech, ale zvolil takedown, který mu Costa ubránil a následně se zotavil. I přesto, že byl Rockhold na pokraji svých sil, neodpustil si roundkick s otočkou, který sám o sobě bere velkou spoustu energie a šance na ukončení soupeře tímto kopem je mizivá.

Korunu všemu nasadil bývalý šampion, který se v posledních vteřinách ocitl nahoře v Costově gardu a proto, že mu Brazilec hlídal ruce, aby jej nemohl mlátit, utíral si Američan alespoň svůj silně krvácející nos do jeho obličeje. Něco tak nechutného a bizarního fanoušci už dlouho neviděli.

Zápas šel k bodovým rozhodčím, kteří správně určili jako vítěze Paula Costu, ale z výkonu určitě nemůže být brazilský bojovník příliš spokojený. Na druhou stranu byl zápas natolik šílený, že oběma bojovníkům Dana White udělil bonus 50 tisíc dolarů za zápas večera. Zklamaný a poražený Rockhold poté oznámil, že už je „na to starý“, a že definitivně odchází do důchodu: "Za posledních pár let toho na mě bylo hrozně moc," řekl se slzami v očích Luke. "Děkuju bojování, děkuji UFC, děkuji tobě Joe (Rogan). Už to nemůžu dál dělat. Dal jsem do toho všechno a prostě jsem starý."

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články