Veteráni UFC se utkali v boxu bez rukavic, souboj ukončily vyražené zuby

Veteráni UFC se utkali v boxu bez rukavic, souboj ukončily vyražené zuby Mike Perry vs. Luke Rockhold | zdroj: FOTO: Se svolením BKFC

Hlavním tahákem uplynulého galavečera Bare Knuckle FC bylo střetnutí dvou veteránů UFC. Zápas ale nakonec neměl dlouhého trvání.

Když se ex-šampion střední váhy UFC Luke Rockhold na konci loňského roku po dlouhé pauze vrátil do oktagonu, nedopadlo to nejlépe a po zápase okamžitě ukončil kariéru. Tohle rozhodnutí mu ale nevydrželo dlouho a překvapivě oznámil, že další zápas absolvuje pod hlavičkou organizace Bare Knuckle FC, která pořádá souboje v boxu bez rukavic.

Jeho soupeřem se stal bouřlivák Mike "Platinum" Perry, který v UFC skončil už v roce 2021 a v BKFC se následně rychle stal jednou z největších hvězd, boj bez rukavic mu zkrátka sednul. Promo na souboj s Rockholdem bylo zábavné a oba se celkem vtipně slovně přestřelovali. Samotný zápas ale nakonec neměl dlouhého trvání.

Hned z kraje první dvouminutovky Rockholda schytal ránu pod pás, kterou musel chvíli vydýchávat, naštěstí ale mohl pokračovat. Bylo znát, že má nad ním Perry převahu, první výraznější úder ale trefil zhruba 30 vteřin před koncem Luke a "Platinum" slušně zavrávoral. Jenže po krátkém klinči přešel do tlaku a soupeřem otřásl předním direktem a zatlačil ho do provazů. V posledních sekundách přesto ještě schytal dva tvrdé údery na bradu.

Do druhého kola vlétl Perry hodně agresivně. Rockhold naopak dýchal s otevřenou pusou, což nikdy nevěstí nic dobrého. Ačkoliv byl pasivnější, stále hrozil nějakým kontra úderem. Jakmile ale Mike zkrátil vzdálenost, v klinči mu začal demolovat tělo. A bylo vidět, že se Luke psychicky láme, po necelé minutě už koukal na rozhodčího Dana Miragliottu, jako by ho pohledem prosil, aby zápas odmával. O pár vteřin později si pak vyndal chránič z pusy a ukazoval si na pusu. Konec. Fotografie ukazují, že mu Perry celkem dost poupravil chrup.

"Sakra, co můžu říct. Můžete bare knuckle škrtnout ze seznamu. Je to šílenost. Ty malé klouby mě dostaly," vzkázal Rockhold ve videu na sociálních sítích, kde je jasně patrný zlomený přední zub a sešitý spodní ret. "Možná by pomohla bradka, nebo lepší chránič zubů. Byl to dobrý zápas, škoda, že to muselo skončit takhle. Miku, jsi tvrdý bastard, gratuluju."

Luke Rockhold cítil, že jeho chrup není v pořádku, a tak zápas raději vzdal Luke Rockhold cítil, že jeho chrup není v pořádku, a tak zápas raději vzdal | zdroj: FOTO: Se svolením BKFC

Ačkoliv zápas neskončil spektakulárním knockoutem, pro Perryho se jednalo o velké vítězství, již třetí pod hlavičkou BKFC. V hledišti mu tleskal i Conor McGregor, kterého si následně nechal přivést do ringu a dal si s ním relativně přátelský staredown. Hvězdný Ir pak prohlásil, že byl z galavečera nadšený a naznačil, že by se v budoucnu zápasu bez rukavic nebránil. To teď ale rozhodně není na pořadu dne. To si uvědomuje zřejmě i Mike a vyzval tedy dalšího UFC veterána Donalda Cerroneho, kterému by rád oplatil porážku z roku 2018. "Cowboy", který se byl na akci také podívat, ale nepůsobil dojmem, že by měl o zápas zájem, a dá zřejmě raději přednost kariéře v Hollywoodu.

Zdroje:  bareknuckle.tv

Nejnovější články