Bojovník neunesl diskvalifikaci za hlavičky, při jeho pacifikaci se zapotil i promotér

Bojovník neunesl diskvalifikaci za hlavičky, při jeho pacifikaci se zapotil i promotér Zápas Ryana Rebera s Jackem Gradym bohužel skončil kvůli zakázaným hlavičkám druhého jmenovaného. | zdroj: FOTO: BKFC

Hodně horko bylo o víkendu v ringu organizace Bare Knuckle FC. Kvůli chybě rozhodčího se tam po diskvalifikaci jednoho z bojovníků strhla mela.

Turnaj organizace BKFC v boxu bez rukavic se povedl, většinu zápasů ukončily knockouty, bavily ale i bitvy na plných pět kol. Největší pozornost na sebe však strhl duel, který skončil diskvalifikací a vzápětí se v ringu strhla rvačka.

Američan Jack Grady začal svůj třetí souboj v boxu bez rukavic agresivně. O hlavu vyššího Ryana Rebera zatlačil do provazů, kde do něj vysypal několik úderů. Pak mu ale zřejmě v zápalu boje dal hlavičku do brady. Rozhodčí ho okamžitě odstrčil a snažil se mu vysvětlit, že tohle je proti pravidlům, načež mu dokonce strhl bod.

Reber si s klinčem nevěděl moc rady, a tak Grady pokračoval i po zbytek kola ve stejné taktice – tedy natlačit soupeře do provazů, a zatímco ten se mu jen snažil stáhnout hlavu dolů, zasypával jej údery do těla a do hlavy, dokud rozhodčí klinč neroztrhl. Zdálo se navíc, že pochopil pravidla a další hlavičce se vyvaroval. Naopak to byl Reber, kdo v zápalu boje vyslal úder i po stopu.

Druhé kolo se neslo v podobném duchu. "Bojujte čistě," apeloval na oba bojovníky ringový rozhodčí poté, co musel Gradyho napomenout, ať si dává pozor na zakázané údery loktem. Když v závěru kola opět jeho hlava skončila na soupeřově bradě, byl už nekompromisní a vyhrocený souboj ukončil. Diskvalifikovaný Američan se samozřejmě zlobil. Ve druhém případě totiž nešlo o hlavičku, spíš chtěl v klinči soupeři tlačit hlavou na bradu a tím mu stěžovat obranu.

Vzápětí pak přišla obrovská chyba rozhodčího, který se k oběma bojovníkům otočil zády a dal se na odchod. Reber si to v ten samý moment napochodoval k naštvanému Gradymu, aby mu ukázal zdvižené prostředníčky. Oheň byl okamžitě na střeše a strhla se mela. Naštěstí se našlo několik pohotových lidí, zejména jeden z cutmanů, kteří  okamžitě vlezli do ringu a oba dva bojovníky od sebe odtrhli. Do pacifikace se zapojil i šéf organizace Dave Feldman, který u videa na sociálních sítích poznamenal, že si užil trochu zábavy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený David Feldman (@davidfeldmanbkfc)

Zdroje:  bareknuckle.tv

Nejnovější články