Muaythai legendy Buakaw a Saenchai se utkají v souboji bez rukavic

Muaythai legendy Buakaw a Saenchai se utkají v souboji bez rukavic Buakaw Banchamek | zdroj: Profimedia

Jsou dobří kamarádi, přesto si spolu dva legendární thaiboxeři dají zápas. A to rovnou bez rukavic! Šetřit se nebudou, vzkazují promotéři. 

Jen těžko byste v thajském boxu hledali mezinárodně známější bojovníky, než jsou Buakaw a Saenchai. První jmenovaný se proslavil ve zlaté éře japonské organizace K-1, kde soupeře ničil neuvěřitelnou tvrdostí. Jeho bitvy s Masatem, Sauwerem a dalšími patří do zlatého fondu kickboxu. Pro mnohé zahraniční bojovníky byl inspirací k výpravě do Thajska.

O dost menší Saenchai se naopak proslavil jako brilantní technik, který v ringu dokáže porážet i mnohem větší bojovníky a ještě si přitom dovolí používat kopy jako vystřižené z akčních filmů. Fanoušci milují především jeho tzv. cartwheel kick.

Saenchai a jeho pověstný cartwheel kick Saenchai a jeho pověstný cartwheel kick | zdroj: Profimedia

Ačkoliv je oběma již přes 40 a nejlepší léta tedy mají za sebou, stále v ringu předvádějí dobré výkony a očividně nad pověšením rukavic na hřebík zatím nepřemýšlejí. Vždyť Buakaw letos v červenci dokázal porazit i Dmitryho Varatse, úřadujícího mistra světa asociace IFMA. Přesto byl pro mnohé šok, když organizace Bare Knuckle FC, která pořádá souboje v boxu bez rukavic, v létě oznámila, že se jí tyto legendy podařilo získat do svých řad.

Buakaw už si premiéru odbyl a tureckého kickboxera Erkana Varola ukončil v prvním kole. Saenchai sice v BKFC zatím nezápasil, ale má s bojem bez rukavic bohaté zkušenosti z Kard Chuek – thaibox, kde si bojovníci namísto rukavic ruce omotají provázky.

Asi nikdo ale nečekal, že Buakaw a Saenchai nastoupí proti sobě. V civilním životě jsou koneckonců velmi dobří kamarádi, kteří spolu často tráví čas i mimo tělocvičnu, například hraním fotbalu. "Skutečný boj, žádná show. Pravidla thajského boxu bez rukavic," oznámila BKFC.

Buakaw a Saenchai jsou dobří kamarádi Buakaw a Saenchai jsou dobří kamarádi | zdroj: Profimedia

Těžko říct, zda legendy k vzájemnému souboji přesvědčila tučná výplata, anebo spíš možnost zviditelnit thajský box. Dohromady mají na kontě více než 600 zápasů, takže je to pro ně nejspíš jako by si společně zahráli fotbal. Vyvstává samozřejmě otázka, zda se oba pánové nebudou v ringu šetřit. K tomu přidal svou troškou do mlýna britský tvrďák Liam Harrison, který s nimi ještě před pár dny v Bangkoku trénoval: "Oba jsou zkušení, v sobotu jsem je u ringu sledoval, jak spárují, a dokážou to udělat tak, že to skoro vypadá jako opravdový boj. Jedou tvrdě, aniž by se navzájem zranili, takže se vsadím, že to vzládnou i s holými klouby."

"Můžeme vás ujistit, že tohle nebude sparring! Oba bojovníci řekli, že budou bojovat pro jejich odkaz. Podle smlouvy to musí být válka a jeden musí vyhrát," reagovala na spekulace organizace. Nezanedbatelným faktorem bude i to, že ani jeden určitě nebude chtít prohrát, a tak se možná dočkáme divácky atraktivního zápasu, i když ani jeden asi nebude chtít toho druhého vyloženě knockoutovat. Duel je naplánován na 18. března, místo zatím specifikováno nebylo.

Zdroje:  bareknuckle.tv

Nejnovější články