Legendární Buakaw si dá odvetu s jediným bojovníkem, který ho kdy dokázal knockoutovat

Legendární Buakaw si dá odvetu s jediným bojovníkem, který ho kdy dokázal knockoutovat Buakaw Banchamek se chystá nastoupit k zápasu | zdroj: Profimedia

Jeden z nejvýraznějších bojovníků kultovních turnajů K-1 MAX, Japonec Jošihiro Sató, se po více než 7 letech vrátí ze sportovního důchodu, aby ještě jednou změřil síly s rivalem Buakawem Banchamekem z Thajska.

Buakaw a Sató se na konci října utkají už popáté. První jejich zápas se datuje do roku 2006, kdy se střetli ve čtvrtfinále pyramidy K-1 MAX. Souboj tehdy jasně ovládl thajský bojovník, Japonce poslal do počítání už v prvním kole a na začátku druhé tříminutovky ho po zachycení pushkicku knockoutoval tvrdým hákem na bradu. Následně celý turnaj vyhrál.

První odveta přišla na řadu o dva roky později a jednalo se o výrazně vyrovnanější souboj, po extra kole se 2:1 na body radoval z vítězství opět Buakaw. Satóova chvíle pomsty ale přišla o pár měsíců později. Ve třetím kole velmi vyčerpávající bitvy jej nakonec knockoutoval tvrdým hákem a stal se jediným, komu se to ve více než 250 zápasech Banchamekovy kariéry povedlo.

Zatím poslední zápas se datuje do roku 2013, kdy se proti sobě postavili pod hlavičkou organizace MAX Muay Thai. I v tomto případě se z vítězství radoval Buakaw, který navíc stále zůstává hodně aktivní. Minulý měsíc úspěšně absolvoval premiéru v boxu bez rukavic a následně se v kickboxerské exhibici vypořádal se začínajícím MMA bojovníkem Kótou Miurou, kterého po vlažnějším začátku ve třetím kole nahnal do rohu a tam ho k nelibosti thajských fanynek nemilosrdně zničil (VIDEO).

Sató bude samozřejmě obrovským outsiderem, pro pamětníky zlatých časů K-1 ale bude mít tento zápas přidanou nostalgickou hodnotu. Přestože se bude papírově jednat o exhibici podle pravidel kickboxu, Buakaw posledně ukázal, že v tom nevidí žádný rozdíl. Fight se odehraje 28. října v jednom z thaiboxerských svatostánků – stadionu Rajadamnern. Startovku doplní dalších 10 zápasů, v nichž se objeví především domácí bojovníci. 

Nejnovější články