I se zlomenou čelistí zvítězil veterán UFC Perry v krvavém zápase bez rukavic nad Pagem z Bellatoru

I se zlomenou čelistí zvítězil veterán UFC Perry v krvavém zápase bez rukavic nad Pagem z Bellatoru Mike Perry zvítězil i ve svém druhém zápase v organizaci BKFC. | zdroj: Profimedia

Mike Perry ukázal, že je opravdový tvrďák. Polovinu zápasu v boxu bez rukavic odbojoval se zlomenou čelistí a nakonec v prodloužení zvítězil nad Michaelem Pagem.

Třicetiletý americký bouřlivák Mike Perry, jenž má odbojováno patnáct zápasu v UFC, už s MMA kariérou nejspíše definitivně sekl, ale ze světa bojových sportů rozhodně neodešel. Uchytil se totiž v organizaci Bare Knuckle FC, která pořádá brutální a populární box bez rukavic.

Zde hned při svém únorovém debutu po krvavé bitvě s Julianem Lanem oslavil vítězství na body a dnes v noci se na tento výsledek snažil navázat. BKFC se tentokrát poprvé v historii přesunulo na evropský kontinent a ve vyprodané londýnské OVO Areně se proti Perrymu v hlavním zápase postavil domácí bojovník a hvězda Bellatoru Michael „Venom“ Page. A bylo se na co koukat.

Perry byl sice ze začátku zápasu hodně pasivní ale na konci prvního kola trefil tvrdou pravačkou svého britského soupeře dvakrát do brady, čímž ho poslal k zemi. Page se ale dokázal oklepat a následná pauza mu vlila krev do žil. Ve druhém kole naprosto dominoval a svého protivníka držel skoro celou dobu v defenzivním postavení.

Do třetí rundy vstoupil lépe Perry, který Pageovi zasadil několik dalších tvrdých úderů, ale zároveň se nedokázal dostat do žádné výraznější kombinace. Před závěrečným gongem navíc sám schytal několik hodně nepříjemných ran, po nichž se mu vytvořil na levé straně obličeje poměrně veliký otok, který mu přišel o přestávce zkontrolovat lékař. Ten nakonec neměl žádných výrazných námitek a dovolil Perrymu pokračovat.

Ve zbývajících dvou kolech už jsme sledovali relativně klidnější bitvu. Perry sázel především na sílu, které ale scházela přesnost a Page na chytrost a dobře načasované kontry, jímž ale pro změnu chyběla dostatečná razance. Zápas tak došel až k bodovým rozhodčím, kteří ale nebyli schopni označit vítěze a remízovým verdiktem tak fight poslali do rozhodujícího šestého kola.

Vítězství chtěl ale urvat více Perry, který opět nešetřil agresivitou a soupeři posílal na hlavu jednu bombu za druhou. Page se sice občas zmohl na nějaký protiútok, ale bylo více než evidentní, že už mu začínají docházet síly a k většímu odporu se v tomto „nastaveném čase“ nedostal. Perry tak mohl oslavit své druhé vítězství, jež ještě více podtrhlo to, že jeho napuchlá tvář, se kterou ho lékař pustil nakonec dál bojovat, byla zlomená čelist.

Američan, který měl notně zakrvácený obličej, tak ukázal že je z hodně tvrdého těsta a hned po zápase si navíc řekl o dalšího soupeře.. A neměl jím být nikdo jiný než kontroverzní youtuber a boxer Jake Paul. S tím by se prý klidně utkal i v klasickém boxu.

„Dovolte mi, abych příště vyzval Jakea Paula, který potřebuje protivníka,“ řekl Perry. „Potřebuješ zápas o peníze a já jsem pro takovouto akci ten pravý. A jestli se bojíš vlézt sem, tak jsem ochotný si nasadit zpátky rukavice.“

Lehce zklamaný Page, jemuž z nosu tekla krev a měl podlitinu pod okem, oznámil, že se momentálně vrací zpátky do Bellatoru, ale zároveň podotkl, že by si v budoucnu velice rád dal i další zápas v BKFC.  „Musím říct, že jsem Mikea Perryho trochu podcenil,“ prohlásil. „Je to tvrdý chlap. Myslel jsem, že jsem toho rozdal víc, ale na tom nezáleží. Rozhodčí to viděli jinak. Mám teď povinnosti, ale rád bych se sem vrátil.“

Zdroje:  tisková zpráva - BKFC

Nejnovější články