Bonus za zápas večera získali brazilský mistr světa v BJJ a německý knockoutér, kteří divákům ukázali MMA v pořádném tempu

Bonus za zápas večera získali brazilský mistr světa v BJJ a německý knockoutér, kteří divákům ukázali MMA v pořádném tempu zdroj: Profimedia

Souboj mezi Raoni Barcelosem a Khalidem Tahou byl právem pasován na zápas večera a oba borci potvrdili, že bantamová váha je plná ohromných talentů.

Raoni Barcelos je zkušeným brazilským bojovníkem, který do UFC přišel před dvěma roky a v současné době má velice působivé skóre 16 vítězství a jen jedinou prohru. Jedná se o velice komplexního bojovníka, který je několikanásobným mistrem světa v brazilském jiu-jitsu a během jeho MMA kariéry se z něj stal i velice dobrý striker.

Jeho soupeřem byl Khalid Taha (13-3), německý bojovník s libanonskými kořeny, který je v UFC stejně jako Barcelos už 2 roky a za tu dobu si odbouchal 3 zápasy. Taha je především striker, který spoléhá na své bomby v rukou, kterými svým soupeřům rozdal už 9 KO.

Barcelos začal dobrým frontkickem, který jenom těsně minul Tahovu bradu. Taha mu na to odpověděl levým hákem, ale vzápětí byl smeten k zemi Barcelosovým lowkickem. Ten tak hned ze startu převzal otěže zápasu a do svého soupeře se pořádně pustil. Jeho kopy byly rychlé a tvrdé a dalším lowkickem znovu sejmul Tahu na zem. Ten se sice postavil, ale jen proto, aby od Barcelose dostal několik dobrých kolen v thajském klinči.

Nakonec ale i Taha zahrozil, když trefil Barcelose dobrým levým hákem a tím to trochu otřáslo. I tak ale dokázal Barcelos natlačit Tahu na pletivo, kde jej vzápětí zvedl do vzduchu a ukázkově s ním práskl o zem. Barcelos vzal Tahovi záda a ohrozil jej rear naked chokem, ze kterého se ale německý bojovník dokázal dostat a skončil nad Barcelosem v guardu. Hned ale musel bránit armbar, který si ně něj Barcelos nachystal. Nakonec se oba borci znovu postavili u pletiva a závěrečných pár sekund se do sebe pustili v postoji, kde měli oba dva dobré momenty. Tohle kolo ale vyhrál dominantním způsobem brazilský bojovník.

Druhé kolo bylo ukázkou skvělého MMA v postoji. Oba borci si vyměňovali tvrdé rány, Taha trefil Barcelose dobrým zadním capákem, zatímco Barcelos mu to oplatil naskočeným kolenem. Celé kolo bylo ve skvělém tempu a oba měli svoje momenty, ale přece jen o něco lépe byl na tom Brazilec. Na konci kola to Barcelos ještě potvrdil, když trefil Tahu kolenem přímo do brady a očividně jím otřásl. Toho následně využil a nasázel mu několik dalších tvrdých úderů, který Taha dokázal ustát jen díky své houževnatosti.

Třetí kolo začal Barcelos opět silně. Skvěle kontroloval vzdálenost a zatímco všechny útoky německého bojovníka blokoval nebo se jim vyhýbal, sám jej zasypával tvrdými ranami. Nakonec jej dostal na zem, vzal mu záda a snažil se o škrcení. To mu ale Taha nechtěl dát a povedlo se mu dostat opět na nohy. Barcelos ale vypadal dost unaveně a v postoji převzal tempo Taha. Poslední minutu už borci jen stáli proti sobě a z posledních sil se snažili trefit jeden druhého.

Raoni Barcelos tak zaslouženě vyhrál na body. Brazilec předvedl technickou i taktickou převahu a ukázal, že skóre 16-1 není náhoda, a že by mohl v budoucnu zamíchat kartami v již tak dost nabité bantamové divizi. Khalid Taha se ale zapsal taky pozitivně a všem fanouškům ukázal svou houževnatost a bojovnost až do konce. Není se tedy co divit, že oba borci dostali zaslouženě bonus 50 tisíc dolarů za zápas večera.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články