"Boxeři jsou přeplácení!" brání Dana White platy v UFC a vysvětluje, proč bojovníkům nemůže přidat

"Boxeři jsou přeplácení!" brání Dana White platy v UFC a vysvětluje, proč bojovníkům nemůže přidat Dana White si na turnaji v Londýně užíval zájem fanoušků a fanynek | zdroj: Profimedia

Peníze a UFC, to je věčné téma. Slavní MMA bojovníci závidějí boxerům milionové výplaty, na které v kleci nemají šanci dosáhnout. Hlavní muž UFC ale vysvětluje, že velké zvýšení mezd nepřipadá v úvahu.

V poslední době bývá UFC často kritizováno za nedostatečné platy bojovníkům. Postěžovaly si i hvězdy jako je Francis Ngannou, Jorge Masvidal či Jon Jones. Šéf UFC ale odmítá, že by se u něj zaměstnanci měli špatně, podle jeho názoru ale nikdy nebudou spokojení, což je přirozené.

"Chtěl bych potkat někoho, kdo řekne: Mě to stačí, vydělávám hodně peněz, víc peněz nepotřebuju. Nikdy takového člověka nepotkáte. Nikdy se to nestane. Každý chce víc peněz," prohlásil White v pořadu Pivot podcast.

Můžeme však namítnout, že slavní profesionální boxeři si v porovnání s MMA bojovníky stále přijdou na nepoměrně větší peníze. White si ale myslí, že je to špatně.

"Všichni ti zatracení chlapi (boxeři) jsou přeplácení a pokaždé, když domluví zápas, je to likvidační výprodej. Snažíme se z vás jen dostat co nejvíc peněz a pak končíme. Uvidíme se za 3 roky... Nemůžete takhle vybudovat ligu, sport. Nemůžete s takovouhle mentalitou mít pod smlouvou 750 bojovníků, vydělávat peníze, živit každý rok jejich rodiny. Nebude to fungovat, musíte vést byznys."

Nutno uznat, že UFC pod vedením Whitea skutečně rok od roku roste a MMA se celkově stává čím dál tím populárnější.

"Udělali jsme byznys model, podle kterého, když jste šampion, tak máte podíl z prodeje PPV přenosů. Pokud jste ten, kdo startovce vévodí, nebo je to jiný případ, kdy víme, že přitáhnete peníze, tak taky dostanete podíl. Jíte prostě to, co si zabijete."

Podle Whitea by všichni samozřejmě chtěli výplatu 30 milionů, každý ale kouká sobecky jen na sebe, nikoli na celý podnik. Proto si podle svých slov musí držet pevnou kontrolu, díky čemuž si ve výsledku vydělají dost všichni bojovníci, nikoliv jen největší hvězdy.

"Jestli se vám nelíbí, co dělám a jak to dělám, tak jděte a sežeňte nějaké peníze, jako já, začněte svůj vlastní byznys a plaťte jim kolik jen chcete," vzkazuje Dana kritikům. Konkurence UFC ale postupně sílí, takže se dá očekávat, že i on bude muset přitlačit na pilu, pokud si bude chtít největší hvězdy ve své stáji udržet.

Zdroje:  The Pivot podcast

Nejnovější články