Neporažený Američan vyhrál nad zkušeným veteránem a polovinu výplaty chtěl dát na charitu. Šéf UFC mu to ale zatrhl

Neporažený Američan vyhrál nad zkušeným veteránem a polovinu výplaty chtěl dát na charitu. Šéf UFC mu to ale zatrhl Bryce Mitchell bombarduje veterána Edsona Barbozu svými lokty. | zdroj: Getty Images

Americký zápasník Bryce Mitchell si připsal další cenný skalp a po zápase oznámil velkorysý dar charitě. Šéf UFC měl ale jiné plány.

Američan Bryce Mitchell je 27letý talent pérové váhy, který doposud ve všech svých 15 profesionálních zápasech nepoznal porážku. V UFC je od roku 2018, dostal se tam přes reality show „The Ultimate Fighter“, a včera se střetl se svým doposud nejtěžším soupeřem – zkušeným brazilským veteránem Edsonem Barbozou, který nedávno získal také americké občanství.

Mitchell je trochu zvláštní postava, jedná se o prototyp přehnaného amerického patriota, který nadevše miluje Ameriku, Arkansas, Ježíše a samozřejmě také svoje střelné zbraně. V kleci to však umí a především jeho grappling je na výborné úrovni. Nebylo tak žádným tajemstvím, že proti skvělému strikerovi, jakým je Barboza, bude chtít vzít zápas na zem.

Barboza začal zápas svými patentovanými brutálními lowkicky, které americkému bojovníkovi určitě nechutnaly. Jenže Bryce si počkal na správný okamžik, zachytil soupeřovu nohu a vzal jej na zem. Tam neotálel a zasypával ho údery a lokty, které sice neměly KO potenciál, ale rozhodně Edsonovi nepřidávali na morálce. Brazilský veterán se i přesto dokázal po chvíli postavit zpět na nohy a těšil se, že to v postoji Mitchellovi vrátí.

Jenže Američan záhy ukázal, že grappling není jeho jediná zbraň. Tvrdým levým direktem sejmul Barbozu přímo na bradu a poslal jej k zemi. Ten se sice stihl postavit, ale Mitchel byl hned u něj a vzal jej znovu na zem. Tam ho přišpendlil v guardu a snažil se jej zpracovávat údery a lokty. V poslední minutě se Barboza znovu dokázal postavit a opět se snažil vrátit Mitchellovi výprask v postoji, ale na to už neměl moc času a první kolo tak vyznělo lépe pro Mitchella.

Druhé kolo začalo hodně podobně jako to první a Mitchell hned na začátku vychytal jeden z tvrdých Barbozových lowkicků a znovu strhnul brazilského bojovníka na zem. Tam jej opět bombardoval údery a dokonce mu loktem natrhl obočí. Po chvíli se sice Edson dokázal postavit, ale ne nadlouho, protože Mitchell jej ihned strhl na podlahu, kde pokračoval ve velkém tempu se svými údery. Výsledkem bylo další kolo, pro Mitchella.

Ve třetím kole bylo Edsonovi jasné, že pokud chce vyhrát, musí svého soupeře ukončit. Jeho roh mu poradil, aby nekopal, ale místo toho se snažil rozebrat Bryce svými údery. To se brazilskému bojovníkovi chvíli dařilo, ale netrvalo dlouho a Mitchell se potopil pod jeho kombinaci a znovu jej strhl na podlahu oktagonu. Tam to byl opět "tah na jednu branku" v podání mladého Američana, který Barbozu doslova šikanoval a Brazilec si s jeho tlakem a údery vůbec nevěděl rady.

Po třech kolech bylo o vítězi jasno a Mitchell si připsal 15 vítězství v řadě. V pozápasovém rozhovoru kromě poděkování Ježíši, „bez kterého by nezvládl nic“, oznámil, že daruje polovinu své výplaty, tj. 45 tisíc dolarů na pomoc onkologicky nemocným dětem v Arkansasu. Tohle velkorysé gesto nezůstalo bez odezvy a když to slyšel Dana White, vzkázal mladému bojovníkovi, ať si svoji výplatu nechá, že on se o to postará ze svého.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články