Makhachev nedopustil překvapení a zvítězil v 1. kole TKO, příště chce bojovat o titul

Makhachev nedopustil překvapení a zvítězil v 1. kole TKO, příště chce bojovat o titul Islam Makhachev | zdroj: Profimedia

Rozjetý Islam Makhachev si dál klestí cestu v lehké váze, přidal už desátou výhru v řadě a příště chce už konečně vyzvat šampiona.

Islam Makhachev jde dál ve stopách svého kamaráda Khabiba Nurmagomedova a blíží se k trůnu lehké váhy. Dnes v noci nedopustil překvapení a Američana Bobbyho Greena, který vzal zápas jako náhradník pouhých 10 dní předem, zničil už v prvním kole. 

Zápas byl zpočátku z obou stran dost opatrný, jakmile se ale Islamovi podařilo strhnout Greena na zem, bylo jasno. Netrvalo dlouho a dostal se mu do zad, namísto škrcení ho ale raději zasypal údery, takže rozhodčí Herb Dean neměl jinou možnost, než zápas ukončit.

Dagestánec si tak připsal už 10. výhru v řadě a Dana White mu prý v zákulisí přislíbil titulový zápas. Není tedy divu, že žádost poraženého Greena o odvetu s úsměvem odmítl. Prozatím. "Pokud bude mít sérii 10 výher, tak můžeme bojovat znovu," řekl na tiskové konferenci.

Lehké váze aktuálně kraluje Brazilec Charles Oliveira, který ma na začátek května naplánovaný souboj s Justinem Gaethjem. "Bude to dobrý zápas, protože jsou oba na vysoké úrovni. A Charles teď hodně zlepšil svůj boj v postoji. Má toho víc na zemi. Myslím, že chvíli budou bojovat v postoji, pak ho Oliveira vezme na zem, vleze mu do zad a ukončí ho tak ve třetím nebo druhém kole," předvídá Makhachev.

Ačkoliv by Islam prý byl připraven bojovat klidně příští týden, jako náhradník na poslední chvíli by nezaskočil. Má za to, že už je v takové pozici, kdy si zaslouží plnohodnotnou přípravu. Počítá také s tím, že se pak už coby šampion utká s Beneilem Dariushem, s nímž měl poměřit síly nyní. Američan íránského původu však musel kvůli zranění kotníku odstoupit.

 

Zdroje:  UFC

Nejnovější články