Makhachev prozradil, kdo všechno s ním odmítl bojovat, náhradníka chce ukončit v 1. kole

Makhachev prozradil, kdo všechno s ním odmítl bojovat, náhradníka chce ukončit v 1. kole zdroj: Profimedia

Kdo se bojí Islama Makhacheva? Skoro to vypadá, že celá špička lehké váhy UFC. Rozjetý Dagestánec ale věří, že se ještě letos stane šampionem.

Islam Makhachev –⁠ blízký kamarád Khabiba Nurmagomedova, a podle mnohých jeho budoucí následovník na trůnu lehké váhy, má na změny soupeřů a rušení zápasů smůlu jako málokdo. Zároveň je na ně ale zvyklý, takže když mu necelé dva týdny před soubojem s Beneilem Dariushem zavolali, že se Američan íránského původu zranil, neměl problém přijmout prakticky jakoukoliv náhradu.

"Mě změna soupeře nevadí, protože mám pořád stejný plán a pořád trénuji tvrdě," prozradil v rámci pořadu DC & RC. Zároveň si ale postěžoval, že se mu vysoce postavení bojovníci vyhýbají. "Když mi manažer řekl, že je Beneil zraněný, řekl jsem mu - Hej, je tam RDA. Měl zápasit s Fizievem, ale ten má nějaké problémy s vízy. Myslím, že je připravený, zavolej mu. A on odpověděl, že nechce. Tak říkám: Zavolej Tonymu, Gillespiemu, Chandlerovi, někomu. A jen Bobby odpověděl. Myslím, že ten chlap potřebuje peníze, tak proto."

Cormier v roli moderátora nadhodil, že Green je dobrý wrestler a má kvalitní obranu proti takedownům, na což Islam reagoval upřímným smíchem. „Má jen box, to je vše. Možná viděl nějaký wrestlerský zápas,“ řekl pak. „Doufám, že ho ukončím v prvním kole. Vezmu ho na zem, unavím ho a donutím odklepat. Musím lidem ukázat svou úroveň."

Ačkoliv výhra nad bojovníkem, který ani není mezi nejlepší patnáctkou divize, zdánlivě Makhacheva nikam neposune, on věří, že série 10 výher v řadě bude dostatečným argumentem pro vytoužený titulový zápas. "Velmi brzy v lehké váze vyměníme krále," prohlašuje sebevědomě a zdá se jako velmi nepravděpodobné, že by mu měl právě Bobby Green cestu k titulu nějak výrazně zkomplikovat.

Duel Makhachev –⁠ Green se odehraje v neděli ráno, hlavní karta UFC Vegas 49 začíná v 1 hodinu našeho času.

Zdroje:  DC & RC

Nejnovější články