Islam Makhachev přišel o soupeře, vhozenou rukavici okamžitě přijal nebojácný "gangster"

Islam Makhachev přišel o soupeře, vhozenou rukavici okamžitě přijal nebojácný "gangster" Islam Makhachev vs. Bobby Green | zdroj: Profimedia

Jsou různé typy bojovníků. Jedni s výběrem soupeře taktizují, hlavně aby neprohráli, zatímco jiní nabídku na souboj nikdy neodmítnou. Američan Bobby Green patří do druhé skupiny.

Minulý víkend se Američan Bobby Green (29-12-1) blýskl parádním výkonem v úvodním zápase hlavní karty UFC 271. Udělal takový dojem, že komentátor Jon Anik dokonce začal volat po tom, že by si příště zasloužil dostat hlavní zápas večera. A tak se také stane, jelikož si Beneil Dariush, který se měl už na konci měsíce utkat s Khabibovým nástupcem Islamem Makhachevem, zranil kotník. Jako náhradníka UFC oslovilo právě Bobbyho.

Ten si přitom už na tiskovce před posledním zápasem dělal srandu, že tam vůbec neměl být, ale když někdo vypadl, o zápas se hlásil tak vehementně, až mu ho UFC nakonec dalo. "Sean (hlavní matchmaker) mě zná. Nevolejte Bobbymu, protože on řekne ano. A je jedno, jaké jméno bude na stole, jestli to bude Conor nebo Chimaev, když mi zavoláte, řeknu ano."

To teď potvrdil, když kývl na souboj s rozjetým Dagestáncem. Makhachev má už 9 výher v řadě a mnozí mu věští, že brzy usedne na trůn lehké váhy. Pořádně prověřit ho měl právě Dariush, který na zemi bojovat umí. U Bobbyho to bude otázka, na střední se sice wrestlingu věnoval, ale v MMA sází především na boj v postoji.

Bobby Green vs. Nasrat Haqparast Bobby Green vs. Nasrat Haqparast | zdroj: Profimedia

Pokud se mu ale proti všem předpokladům podaří zvítězit, bude to doslova pohádkový příběh, protože by na sklonku bohaté kariéry ve 35 letech poskočil na čelní příčky žebříčku lehké váhy. On sám chce ale hlavně předvádět show a vydělávat. Titul šampiona ho narozdíl od většiny kolegů neláká, nemohl by totiž zaskakovat do zápasů na poslední chvíli, jak to má rád.

"Když jste šampionem, nemůžete bojovat tak často. Nepochopte mě špatně, dostanete větší peníze, ale... Nerad to říkám a nechci nikoho znevažovat, ale Kamaru Usman, jednička žebříčku napříč všemi divizemi, chlap číslo jedna. A ptali ho, co udělal se svým prvním milionem dolarů. Odpověděl, že si za 80 tisíc koupil Landrover, 30 dal za školu pro děti, 200 tisíc za trenéry, 5 za dům a 20 za rolexy. Tohle všechno mám taky, dokonce víc. Mám dva domy, druhou sadu zlatých šperků, protože se pořád hlásím o zápasy. Mám jich už 42 a tenhle rok můžu přidat dalších 6. Žádný problém, není tu nikdo, kdo by mě omezoval s tím, že potřebuje osm měsíců, aby mě mohl promovat."

Doufejme jen, že Bobby vydrží déle než Dan Hooker, který proti Makhachevovi s podobným přístupem zaskakoval posledně a odklepal už v čase 2:25 prvního kola. Jak se mu povede, uvidíme na UFC Fight Night 202, které startuje 26. února v 10 večer našeho času.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články