Brazilská tvrďačka Jessica Andrade vyzve na jaře šampionku muší váhy Valentinu Shevchenko

Brazilská tvrďačka Jessica Andrade vyzve na jaře šampionku muší váhy Valentinu Shevchenko zdroj: Profimedia

Jessica Andrade už se v nové váhové divizi zabydlela a v následujících měsících by se mohla porvat o šampionský pás.

Zdá se, že se nám schyluje k velice zajímavému titulovému zápasu v ženské části UFC. Podle posledních informací by se v něm měla ukázat jako vyzyvatelka bývalá šampionka slámové váhy Jessica „Bate Estaca“ Andrade a v roli obhájkyně aktuální držitelka titulu muší divize Valentina „Bullet“ Shevchenko.

Andrade po ztrátě titulu a dvou porážkách v řadě opustila nejnižší ženskou váhovou třídu v UFC a změna ji prospěla. V „mušce“ hned v prvním zápase sestřelila na konci úvodního kola žebříčkovou jedničku Katlyn Chookagian, díky čemuž zabrala její pozici a velmi hlasitě si řekla o duel právě se Shevchenko.

V rozhovoru pro server AG Fight to potvrdil trenér brazilské bojovnice, Giliard Parana. „Nabízeli jsme Valentině souboj už v prosinci, ale ona měla krátce po zápase a potřebovala si vyřešit nějaké rodinné a duchovní záležitosti. Ještě v tom samém měsíci nás ale kontaktovali nazpátek a už proběhly dvě nebo tři diskuse. Čekáme na datum. Musí sedět jak nám, tak organizaci.“

Andrade Namajunas zdroj: Profimedia

Je totiž jasné, že takový duel si zaslouží pozici hlavního zápasu večera nebo minimálně co-main fightu. Problém je, že většina turnajů už je na následující dva měsíce z většiny zabraná a čekací doba by se tak mohla protáhnout. I tak ale zůstává Parana pozitivní a doufá, že se jim podaří některý z jarních měsíců vyjednat.

„Pečlivě vše studujeme, abychom zjistili, jaký by byl nejbližší termín. Jessica bude bojovat s Valentinou, tím jsem si stoprocentně jistý. A pokud by se ukázalo, že tomu tak nebude, tak budeme bojovat s někým jiným, jako tomu je vždycky. UFC jsme každopádně požádali o termín v březnu nebo v dubnu. Takže jistojistě bude mít Jessica další zápas mezi březnem, dubnem a květnem.“

Tento zápas by mohl trochu rozhýbat vody v muší váze, protože Shevchenko už tuto divizi stačila slušně vyčistit a až na Jennifer Maiu neměla poslední dobou s žádnou ze soupeřek výraznější problémy. Andrade by pro ni mohla být docela slušnou zkouškou, protože přestup jí opravdu svědčí a stále patří k nejlepším bojovnicím, které momentálně v UFC působí.

To by tak mohla být záruka skvělého a nezapomenutelného zápasu. Obě dvě soupeřky totiž platí za skvělé univerzálky, které disponují jak výbornou zemí a grapplingem, tak vynikajícím postojem a tvrdými údery.

Zdroje:  Ag Fight

Nejnovější články