Bývalá šampionka Andrade po dvou prohrách opět vítězí. V nové váze ji k tomu stačilo jedno kolo

Bývalá šampionka Andrade po dvou prohrách opět vítězí. V nové váze ji k tomu stačilo jedno kolo UFC 237 | zdroj: Profimedia

Jessica Andrade se v muší váze rozhodně neztratí, což dokázala dnešním dominantním vítězstvím.

Muší váha žen. Pro Jessicu Andrade byl dnešní zápas debutem v nové váze. Bývala šampionka nižší „slámovky“ se po dvou prohrách rozhodla zaměřit více na silový trénink, začala nabírat na hmotnosti a přijala novou výzvu. A to i přes výškový handicap, který v této divizi bude proti většině soupeřek mít.

Katlyn Chookagian je toho důkazem, protože svojí dnešní soupeřku převyšovala o celých dvacet čísel. Tato americká bojovnice už letos stihla konfrontovat obě dvě sestry Shevchenkovy. Ta slavnější, Valentina, ji sice ve třetím kole utloukla, ale Antoninu dokázala Katlyn po tříkolové bitvě přetlačit na body.

Andrade hned ze začátku zabrala střed oktagonu, ale po minutě už dotlačila Chookagian až k pletivu, kde jí také podkopla nohu a dostala ji na zem. Tam se ale Brazilce moc nelíbilo, protože Chookagian několikrát zahrozila svýma dlouhýma nohama. Několikrát zahrozila trianglem a sice neúspěšně, ale moc hezky, se také pokusila o heel hook.

Duel se tedy vrátil do postoje, kde Andrade rozhodně působila sebejistěji. Jedním z tvrdých lowkicků navíc Chookagian doslova posadila na zadek, a hlavně jí viditelně pochroumala levou nohu. Američanka se sice dokázala postavit zpátky na nohy, ale bylo evidentní, že jí došlapování dělá problémy.

Andrade navíc čím dál tím víc dominovala. Svoji soupeřku dostala znovu na zem, kde jí okamžitě začala tlouct do hlavy. Chookagian se sice znovu postavila, ale hned inkasovala hodně nepříjemnou ránu pod žebra. Zakřičela a na zasažené místo si okamžitě položila ruku.Toho si Andrade všimla a bleskurychle do té samé oblasti okolo jater udeřila ještě několikrát. Chookagian se zřítila bolestí k zemi a rozhodčí jí ukončením duelu zachránil od dalšího utrpení.

Vítěz: Jessica Andrade – 1. kolo – TKO 4:57

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články