Bude David Dvořák bojovat? UFC Brasília je kvůli koronaviru v ohrožení

Bude David Dvořák bojovat? UFC Brasília je kvůli koronaviru v ohrožení zdroj: Profimedia

Pátý Čech, který podepsal smlouvu s UFC David Dvořák má v sobotu bojovat ve svém UFC debutu. Bohužel je možné, že akce bude nakonec zrušena.

UFC Brasilia, které se má odehrát již tuto sobotu 14. března, se možná neuskuteční. Brazilská vláda totiž přijala podobná opatření proti šíření koronaviru jako Česká republika, a mimo jiné zakázala veškeré akce s účastí nad sto lidí. To se samozřejmě také týká akce UFC, která se má konat v hlavním městě Brasília a na kterou mělo přijít několik tisíc lidí.

Jelikož zápasníci už dorazili na místo, shazují váhu a do své přípravy vložili nemalé finance a usílí, je možné, že UFC uspořádá turnaj bez diváků, stejně jako to před dvěma týdny udělalo ONE Championship v Singapuru, kde hlediště zelo prázdnotou a celý turnaj se vysílal online (psali jsme o tom tady).

UFC Brasília má dost nabitou kartu, která je o to zajímavější, že se na ní má poprvé představit také v pořadí pátý Čech (čtvrtý, který nastoupí do boje) v UFC, David Dvořák. Ten by se měl v muší váze střetnout s domácím bojovníkem Brunem Silvou a pro českého bojovníka je to skvělá šance jak v UFC zazářit. Bruno Silva je nebezpečným a kvalitním soupeřem, ale David Dvořák je jedním z nejlepších ve své váze v Evropě. Dvořák se veze se na vlně 13 vítězství v řadě a neprohrál od roku 2012.

Hlavním zápasem by měl být (a doufejme, že i bude) souboj mezi Kevinem Lee a Charlesem Oliveirou, který slibuje pořádný trhák. Lee si ve svém posledním zápase připsal brutální knockout kopem na hlavu a od té doby co se přestěhoval do Kanady a trénuje ve slavném Tristar Gymu, šla jeho forma nahoru.

Situace okolo koronaviru je den ode dne vážnější a vlády všech světových zemí přijímají stále razantnější opatření. Dalšími akcemi UFC, které by se nemusely uskutečnit, je příští týden UFC London a hlavně souboj Khabiba Nurmagomedova a Tonyho Fergusona o titul v lehké váze, který je naplánován na 18. dubna v New Yorku. Tento zápas je už zcela jasně prokletý, kdy už k němu mělo dojít čtyřikrát, ale pro nejrůznější zranění k němu nikdy nedošlo. Pátý pokus má přijít v dubnu, ale s rozsáhlými opatřeními, které USA zavádějí, jako např. znemožnění vstoupit Evropanům na území USA, se tento zápas taky pomalu rozplývá.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články