Byli vyšlechtěni, aby byli lepší než my! Green obvinil dagestánské bojovníky z dopingu

Byli vyšlechtěni, aby byli lepší než my! Green obvinil dagestánské bojovníky z dopingu Bobby Green - Islam Makhachev | zdroj: Profimedia

Zkušený UFC bojovník Bobby Green nedávno prozradil, že Makhachev měl v zápase s ním nelidskou sílu a nabízí pro to vysvětlení.

Bobby Green je v UFC už téměř 10 let a za tu dobu si vysloužil reputaci kvalitního bojovníka, který i když nikdy nedosáhl na titul, vždy působil svým soupeřům problémy a některé velice dobré bojovníky dokázal i porazit. Bojování si navíc opravdu užívá a fanoušky v kleci baví i hláškami.

Letos v únoru zaskočil na poslední chvíli za zraněného Beneila Dariushe a utkal se s rozjetým Islamem Makhachevem. Green je především skvělý boxer, který má extrémně rychlé ruce, jenomže na Makhacheva to neplatilo. Dagestánský bojovník ho co nejdříve zaklinčoval, vzal jej na zem a tam si tvrdými údery po chvíli vynutil ukončení.

Nedávno se Green k tomuto zápasu vrátil a prozradil, že Makhachevova síla se mu zdála až podezřele nelidská:

“Nevím, jestli bych to měl říkat… ale jsem upřímný, jsem nejupřímnější. Procházel jsem si YouTube a našel jsem jedno video, ve kterém se říká, že Islam měl problémy s dopingem. A nevidím lidi, že by o něm mluvili.”

Bobby má v tomhle pravdu, protože v roce 2016 objevila antidopingová kontrola v Islamově krvi meldonium, ale nikdy za to nebyl potrestán. Zakázanou látku totiž obsahovaly léky které bral na doporučení lékaře po lékařském zákroku a navíc je přestal brát hned, jak se meldonium objevilo na zakázané listině. Zajímavé však je, že stejnou látku ve stejné době brala také ruská tenistka Maria Sharapovova, která za to byla suspendovaná na 2 roky.

“Islam ve videu říkal, že v Rusku, v gymu, ve kterém trénoval, mu dávali vitamíny,” pokračoval Green. “Dělali to bůhví jak dlouho. Představte si, že byste někomu dávali steroidy od deseti, dvanácti, třinácti, čtrnácti, patnácti let, jak byste byli silní. A on byl opravdu silný. Teď to dává smysl.”



“Na Islamovi bylo něco zvláštního, říkal jsem si, že to je nelidské a teď to dává smysl. Kdybych já mohl brát drogy… naše země jsou jiné… Rusko bylo vyloučeno z olympijských her, jsou tam trochu víc ‘ok’ s používáním drog. U nás (v USA) je to tady přísně zakázané.”

"Tam je to trochu jiné. Oni si za svými bojovníky stojí,” pokračoval Green. “Chtějí, aby byli silnější. Chtějí, aby byli mužnější. Tady to tak není. A tak to prostě je. Ale představte si, že bych to mohl taky brát. Všechny bych zabil. Teď už mi to dává smysl. Říkal jsem si, proč ti Dagestánci tolik vyhrávají. Byli k tomu vyšlechtěni. Proto dokázali vycvičit devítiletého kluka proti medvědovi. Dělají tyhle věci od dětství. Byli vyšlechtěni, aby byli lepší než my, je mi líto. Takže budou vyhrávat. Tak to prostě je."

"Jsme tady trochu moc velcí srabové… Tohle nemůžeš dělat, tamto nemůžeš dělat… Ty ostatní země se o to snaží. A proto mají mnohem větší úspěch,” je přesvědčený Američan.

Bobby má pravdu, že v Rusku dlouhou dobu probíhal (a možná stále probíhá) tajný, státem podporovaný, dopingový program, v důsledku kterého bylo poté, co se na to přišlo, Rusko vyloučeno z olympijských her.

Jestli je ale nynější šampion lehké váhy Islam Makhachev čistý nebo ne, o tom můžeme jen debatovat. Nutno však říct, že pokud někdo trénuje wrestling a MMA tak tvrdě od útlého věku, jako to dělá právě Dagestánec, nemusí být jeho síla způsobená nutně zakázanými látkami. Jeho svalová soustava se možná jen za ta léta posílila natolik, že se pak sportovcovy výkony zdají být až nadlidské.

Paradoxní je, že sám Bobby Green byl letos v květnu suspendován na půl roku za pozitivní test na zakázanou látku DHEA (jeden ze steroidových hormonů), u které ale prokázal, že ji do sebe dostal omylem s jedním z volně dostupných suplementů.

Říkal jsem si, co to ku*va je? Neměl jsem ponětí, že to, co dělám, je špatné, že by mě to mělo nějak zvýhodnit. Nikdy bych se nesnažil podvádět. Nikdy bych se nesnažil lhát svým fanouškům, jsem proti drogám, jsem proti dopingu,” prohlásil tehdy.

Zdroje:  bloodyelbow.com

Nejnovější články